Toursveipet//

Reitan gjorde jobben, og er klar for Mallorca: – Glad for at jeg klarte å snu det

Kristoffer Reitan (26) gjorde jobben i Kina, og sikret seg plass i sesongfinalen på Mallorca. Der handler det om én ting; å kvalifisere seg til neste års DP World Tour.

Kristoffer Reitan endte på 18.-plass i Kina, og gjorde «jobben». Mallorca neste.
Publisert Sist oppdatert

Som i forrige uke er nok en gang det nest øverste europeiske nivået på tur i Kina. Spillerne befinner seg like utenfor storbyen Hangzou for å konkurrere i Hangzou Open. Kristoffer Reitan er eneste nordmann i feltet, og etter to strålende runder på 66 slag, fulgte nordmannen opp med det han selv beskriver som «irriterende» runder på 72 og 71 slag.

Topp 40

Dermed 16.-plass til slutt, men aller viktigste; nok poeng til å være blant de førti beste som får spille sesongavslutningen på årets Challengetour på Mallorca om halvannen uke.

– Det var det viktigste. Dessuten sikret jeg meg en liten kategori på neste års DP World Tour, som er deilig. Men jeg er frustrert, for jeg hadde veldig lyst på en topplassering denne uken, sier Reitan til Norsk Golf.

Kristoffer Reitan er klar for sesongavslutningen på Mallorca om halvannen uke.

Frustrasjonen er til å forstå, for Reitan leverte klassegolf både torsdag og fredag, og gjorde kun én eneste bogey på 36 hull. Dessverre satt ikke spillet like godt i helgen. For tallene lyver ikke: Reitan gikk -10 torsdag og fredag, mens lørdag og søndag endte +1.

– Søndag var en ny irriterende dag. Jeg er glad jeg klarte å snu det i hvert fall, men jeg hadde håpet på noe bedre etter utgangspunktet jeg hadde før helgen. Utslagene var ikke like bra som de første par dagene, og på denne banen koster det mye. Så jakter man plutselig par istedenfor birdies.

Mallorca neste

Reitan snakker om åpningen på siste runde; tre bogey og +3 etter elleve hull. Deretter fulgte to birdier på rappen, samt en ny birdie på hull 17. Trolig var den snuoperasjonen avgjørende for at Reitan ikke falt utenfor de førti beste som får spille avslutningsturneringen på Mallorca. Timingen virker å være god for Reitan, som har vært i god form over lengre tid nå.

– Sånn som jeg ser det, har jeg vært stabil i et og et halvt år nå. Det er selvsagt godt å kjenne på at man er med og konkurrerer igjen. Jeg setter meg selv i mange gode posisjoner, og så håper jeg med videre jobbing at jeg kan ta enda bedre vare på mulighetene mine, sier Reitan.

Det er de 22 beste på rankingen etter den turneringen, som får full spillerett på neste års DP World Tour.

– Det er hovedmålet. Hvis ikke, har jeg allerede sikret meg plass i siste steget på årets Q-School.

Her er ledertavlen

Arnøy kom til kort

Hjemme i Skandinavia bærer det også mot sesongslutt. I flere måneder har dansker, svensker og nordmenn kjempet for å komme topp-fem på sammenlagtrankingen, og i denne ukens Road to Europe Final i danske Fredrikshavn skal det avgjøres. 

Dessverre har ingen norske spillere en reell sjanse til å rykke opp i år, men muligheten for norsk turneringsseier i finalen var absolutt til stede med én runde igjen å spille. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) lå i delt ledelse etter andrerunden. Han åpnet sterkt med fire birdier og én bogey på de første ni, og gjorde akkurat det samme på de siste ni. 

Dessverre gikk det ikke Arnøys vei på fredagens avslutningsrunde. Samtidig som Arnøy slet med å rulle i like mange birdier som dagene før, så det ut til at tre av konkurrentene hadde spart sitt aller beste til siste dag.

Med en sisterunde på 71 slag (-1) ble bergenseren passert av to danske hjemmehåp, Peter Launer Bæk og Oskar Ambrosius, som begge avsluttet med runder på 65 slag (-7). Dermed passerte de to danske dynamitter Arnøy på ledertavlen, og det var til slutt førstnevnte som stakk av med seieren. 

Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) er eneste andre nordmann i feltet. Han endte på 12.-plass. 

Dermed er årets Nordic league-sesong over, og det er de fem øverste på sesongrankingen som rykker opp til Challengetour. Arnøy ble beste nordmann på 11.-plass, mens Settemsdal endte på 24.-plass. 

Her er ledertavlen

Jarand Ekeland Arnøy
Powered by Labrador CMS