NORDIC LEAGUE//

Arnøy i seierskampen etter forrykende start

38 nordmenn stilte til start da Nordic league tok turen til Miklagard golfklubb. Jarand Ekeland Arnøy er best av de norske før siste runde.

Jarand Ekeland Arnøy er beste nordmann etter to runder på Miklagard.
Publisert Sist oppdatert

Hele 38 nordmenn stilte til start på Miklagard golklubb da åpningsrunden i Nordic league ble slått i gang onsdag formiddag. Raskest ut av portene av de norske var hjemmespiller Markus Braadlie, som plasserte seg på en meget sterk 2.-plass etter en åpningsrunde på 67 slag.

Flere andre unge nordmenn gjorde seg bemerket i et noe redusert startfelt på det som regnes som nivået under Europatouren og Challengetouren i europeisk golf: Alexander Settemsdal (Nøtterøy golfklubb) lå på 8.-plass etter en runde på 68 slag (-4). Den plassen delte ha blant annet med Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK).

Arnøy slo tilbake

Spol ett døgn frem, og så er det den mest meritterte norske spillere som akkurat har vist seg frem på dag to, og slått seg nesten helt opp i seierskampen. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) innledet med en middels 71-runde, men en forrykende start på runde to, la grunnlaget for et solid hopp oppover ledertavlen.

– I går hadde jeg ikke helt kontroll på ballen, og scorekortet viser hvor ustabilt spillet var. Jeg startet fint i dag, men tok dårlig vare på sjansene på siste ni. Jeg er fortsatt greit med, men trenger å sette sammen en god runde i morgen, sier Arnøy til Norsk Golf.

Fire birdier på de seks første hullene sendte Fana-spilleren helt opp til andreplass for en tid, men en kjedelig bogey på det siste hullet ødela litt av moroa for bergenseren. -5 totalt holder likevel til en delt 6.-plass før fredagens avslutningsrunde, fem slag bak den danske dynamittduoen Frederik Severin Tøttenborg og Kristoffer Max (-10).

Jakter topplassering

- Hva tror du må til for å vinne?

–Det er veldig vanskelig å si når det ligger to spillere et stykke foran oss andre, men jeg tipper -12 til -15 under par. Startfeltet er litt dårligere enn Nordic league i Sverige eller Danmark, så det er mulig å komme høyt her.

Av øvrige nordmenn ligger Frithjof Åstorp Ramsussen (Grini GK) på 12.-plass, mens nevnte Braadlige og Settemsdal innehar 15.-plassen.

– Enda en flott dag på Miklagard Golfbane med Nordic Golf League. To dager forberedelser og tre dager turnering. Startet med mye regn, men nå skinner solen, skriver Eleonore Rønneberg, i Norges golfforbund, på facebook etter runde to.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS