spilt siden sist//

Atlungstad – en stopp ved Mjøsa anbefales

En av Norges vakreste golfbaner befinner seg langs Mjøsa. Flere burde ta turen dit for en runde.

Det er få hull i Norge som er like spektakulære som Atlungstads hull 17.

Et kvarter sør for Hamar sentrum ligger Atlungstad GK. Da banearkitekt Dave Thomas – som blant annet har designet velkjente San Roque i Spania – befarte området for første gang, skal han ha uttalt at landskapet og settingen for den kommende mesterskapsbanen var helt eksepsjonell. Det fikk han rett i. Banen åpnet i 2007 og arrangerte Norgesmesterskapet for damer og herrer ti år senere. 

Siden den gang har Atlungstad GK utviklet seg videre. Nå kan du både overnatte og spise godt her, men den lekreste retten er avslutningen på siste ni. Hull 16 og 17 nede ved Mjøsa er nesten verdt turen alene. 

Kort sagt: Atlungstad anbefales!

Beste: Hull 17 (par 4). Vi lar oss naturligvis farge av de vakre omgivelsene her. Par 4-hullet langs Mjøsa minner om det vakreste du kan møte på en linksbane i Skottland. Fram med kameraet!

Vanskeligste: Vi holder en knapp på hull 18. Par 5-hullet er iallfall vanskelig om du ikke kjenner banen fra før. Andreslaget vil for de fleste være blindt, og det er vann og bunkere foran greenen. Et tøft innspill om vann skremmer.

Svakeste: Blant veldig mange gode hull framstår hull 3 som det mest tilfeldige. Par 4-hullet er vakkert nok, med trær midt i fairway, men du skal ha mer flaks enn nødvendig for å ligge riktig.

Banetype: Park- og skogsbane

Hvor mange baller trenger du? Dette er en åpen bane hvor du kan strekke spillet ditt, men den har også strategiske vannhindre på langs og tvers – samt Mjøsa – så ta med noen baller.

Vurdering og priser

Pluss:

+ Varierte og flotte hull

+ Topp kvalitet på fairwayer og greener

+ Blomster og detaljer pynter opp

+ Spektakulær avslutning

Minus:

- Vi fant ingenting å klage på under vårt korte dagsbesøk.

Priser: 

Voksen: 700 kroner. 

Junior: 40 prosent rabatt.

NB! Klubben har rabatterte priser på hverdager og i helger (morgen og kveld).

Powered by Labrador CMS