Spilt Siden Sist//

Birdiefiske i Nordfjord

Selv med lakseelven Eidselva som nærmeste nabo er det ikke fisk man er etter når man spiller en runde på Nordfjord GK. Da vil man ha fugl.

Drone: Elv, skog, bunkere. Selv om Nordfjord GK ikke er av de lengste banene i landet er det er nok av hindringer.

På sine nettsider skriver Visit Nordfjord at regionen er «eit kompakt og komplett stykke Norge. Fjord, fjell, dal, kyst eller bygd? Vi har alt». Midt i det hele har de også en golfbane. Nordfjord GK går på langs med Eidselva som er kjent for sitt klare vann og store fisker, men har man golfkøller fremfor fiskestenger er man først og fremst på «birdiefiske».

Banen er par 32 (fire par 3-hull og fem par 4-hull) og kan karakteriseres både som trang og nybegynnervennlig. Selv om man sjelden må slå de aller lengste slagene, må man være strategisk i valgene hele veien. Hullene går noe på kryss og tvers av hverandre, så det kan også være lurt å ha øyne i nakken i tilfelle det skulle komme en ball flyende fra motsatt fairway. 

Spiller: Det var frodig og fint med gode spilleforhold da redaksjonen var på besøk.

Beste: Hull 7 (par 4). Dogleg høyre med stor høydefordel fra tee. Er du dristig, kan du gå for greenen, men det tryggeste er å sikte på fairway. Nyt utsikten før du slår ut – kanskje du ser noen fiskere?

Svakeste: Hull 6 (par 3). Blindt utslag i oppoverbakke med skog «overalt». Transportpreg over hullet.

Vanskeligste: Hull 4 (par 4). Hullet er «bare» 209/188 meter, men med svært trang fairway og et lite landingsområde å sikte på er dette krevende. Om du først skulle finne fairway, er greenen voktet av tett skog på tre kanter.

Banetype: Park- og skogsbane.

Hvor mange baller trenger du? Med skog, kratt, bekker og en lakseelv å hanskes med er det lurt å være på den sikre siden – ta med nok baller.

Vurdering og priser

Pluss:

+ Beviser at baner ikke må være lange for å være vanskelige

+ Fine omgivelser

+ Svært gode priser

+ Lett å få starttid

Minus:

- Til tider vanskelig å finne neste tee

- Veldig mye skog

Priser 9 hull:

Voksen: 250 kroner

Junior: 100 kroner

Powered by Labrador CMS