Spilt Siden Sist//

Folkefavoritten Norsjø – en oase i Sommarland

Norsjø GK har i flere år scoret høyt hos både medlemmer og gjester. Det er ikke uten grunn.

Hull 11 hos Norsjø er like vakkert som det er vanskelig.

Ved Ulefoss i hjertet av Telemark ligger vakre Norsjø Golfklubb. Med bare en halvtime å kjøre til Bø i Sommarland er denne 18-hullsbanen et yndet stoppested for familier på tur. Og ikke bare på grunn av utsikten mot vannet som klubben har fått sitt navn fra.

Banen er variert og morsom og passer like bra for nybegynnere og barn som mer rutinerte spillere. På noen hull kan du tillate deg en stor slice med god samvittighet, på andre ser du bare skog og må være mer nøyaktig. Banen starter og slutter på åpne sletter, høyt hevet over vannflaten. Men den mest interessante og morsomme delen av banen finner du i skogen og langs vannkanten.

Uten unntak har banen vært i meget god stand ved våre tidligere besøk, og det var den også i år. Noen i bilen gleder seg kanskje mest til skliene i Sommarland, andre vil sette mest pris på stoppen ved Norsjø.

Beste: Hull 11 (par 3) er et av Norges mest fotograferte golfhull, men det nydelige korthullet på 15 er også en favoritt. Begge er blant landets mest spektakulære. 

Vanskeligste: Hull 11. Par 3, 187 meter fra tee 58. Stor høydeforskjell, skog til venstre og vann til høyre, er ikke bare vakkert. Det er krevende.

Svakeste: Det er vanskelig å peke ut et hull som er mye svakere enn andre. Men det morsomste skjer litt ute på runden.

Banetype: Park- og skogsbane

Hvor mange baller trenger du? Det er vann og skog i spill på mange hull, så et godt tips herfra: Pakk ned noen ekstra baller.

vurdering og priser

Pluss: 

+ En naturopplevelse

+ Velstelt bane, gode forhold

+ Nummererte teesteder med flere valg

+ Alltid like hyggelig å komme hit

Minus:

- Banen kan oppleves som tung å gå

- Noe vinterskader på teestedene

Priser:

Voksen: 600 kroner. 

Junior: 300 kroner.

PS! Klubben kjører tilbud på 300 kroner mandag til fredag før kl 12.00 og i hele juli.

Powered by Labrador CMS