Spilt siden sist//

Hyggelige Haga byr på variasjon og utfordringer

Haga Golfklubb byr på 27 hull som både frister og straffer golfere. Det er uansett verdt å ta turen til et av Østlandets største anlegg.

Haga GK byr på mange forskjellige golf-opplevelser.

Det er drøyt 20 år siden Haga åpnet, og helt siden det første golfslaget ble slått på de gamle jordene mellom Griniveien og Bærumsmarka, har utvikling vært i fokus. Banen ble renovert på midten av forrige tiår, og de siste par årene har klubben fått ny head greenkeeper, rettet et sterkere lys mot eget bærekraftsarbeid samt inngått tettere samarbeid med naboklubben Nordhaug GK og treningsanlegget Toppgolf. 

Selve banen består av tre sløyfer på ni hull – blå, gul og rød. Disse tre rullerer hver måned slik at man får flere 18-hulls konstellasjoner i løpet av en sesong. Da redaksjonen var på besøk i mai, var det blå og gul som var i fokus.

Beste: Hull 8 (gul sløyfe). Par 5, 437 m (tee 56) – 406 m (tee 50). Fint par 5 med øygreen. Kan spilles på flere måter, men å holde seg i spill er viktig.

Vanskeligste: Hull 7 (gul sløyfe). Par 4, 343 m (tee 56) – 287 m (tee 50). Langt par 4 med en bekk som splitter fairway på ugunstig sted. Enten må man ha en enormt lang drive eller så har du et langtandreslag mot en bortgjemt green.

Svakeste: Hull 4 (blå sløyfe). Par 4, 276 m (tee 50 og 56). Kort par 4 med en noe rar fairway. Ikke så mye annet å gjøre enn et trygt slag fra tee og så et blindt innspill.

Banetype: Park- og skogsbane.

Hvor mange baller trenger du? På noen hull er det kort fra fairway til skogen, så ta gjerne med deg et par ekstra.

Vurdering og priser

Pluss:

+ Imponerende anlegg

+ Hyggelig atmosfære

+ Gode treningsmuligheter

+ God kvalitet på banen

Minus:

- Vanskelig å få starttid på grunn av lokasjon

Priser:

Voksen: Mellom 675 kroner og 975 kroner. 

Junior: Halv pris.

Powered by Labrador CMS