Spilt siden Sist//

Lofoten – stjerna i nord

Lofoten Links er en av Norges største golfkjendiser. Turister reiser fra alle verdens hjørner for å oppleve magien. Alle som har spilt den, forstår hvorfor.

Et bilde er verdt mer enn tusen ord. Selvfølgelig har man lyst til å spille denne banen. Redaksjonens anbefaling er å bestille turen allerede nå.

Allerede i 1998 da banen kun bestod av seks hull, var målet at den skulle utfordre og provosere golferen. Det gjør den enda. Det er en grunn til at ordene «Challenge Accepted» er noe av det første man ser, når man kommer inn i klubbhuset.

Med flere strategiske muligheter på hvert eneste hull og et vær som endrer karakteren på banen dag for dag (noen ganger time for time), kan man spille Lofoten Links på en million forskjellige måter. Og man må nok spille den en million ganger for å overvinne den.

Den Jeremy Turner-tegnede banen er par 71 og Norges eneste genuine linksbane. Få trær, men heller lyng, tang og tare som naturlige hindringer i tillegg til bunkere og onduleringer i både fairway og ved greenene. Gjennomgående for alle de 18 hullene er at man må ha tungen rett i munnen hele tiden. Og ikke minst å nyte omgivelsene. Det er lett å bli frustrert når egne ferdigheter ikke står til forventningene, men stopp opp minst én gang på hvert hull. Løft opp hodet og ta inn naturen som er rundt deg. Det er en grunn til at denne banen er rangert som en av verdens beste golfbaner.

PS! Ha fulladet mobil klar! Du kommer til å ha lyst til å ta bilder overalt.

Hull 6 på den verdenskjente banen. Pass opp for vannet på innspillet.

Beste: Hull 1 (par 4). Det er umulig bare å velge ett hull. Men åpningshullet er et av de mest spektakulære i hele verden, hvor man blir møtt med et strategisk valg umiddelbart: gå rett mot vikinggraven over vannet eller slå med et jern i fairway? Innspillet går mot opphevet green med hindringer på tre av fire. Uansett hva du scorer, gjør deg klar for å slå ut på signaturhullet noen minutter senere.

Svakeste: Hull 10 (par 4). Det er ingen svake hull på Lofoten Links, men hvis man velge, blir det hull 10. Ligger litt alene i en dal med trang fairway hele veien opp til en liten green.

Vanskeligste: Hull 16 (par 4). Langt par 4-hull med liten landingssone i fairway, som attpåtil er bevoktet av noen sultne bunkere. Vindutsatt green som har vann til venstre og havet til høyre. Vært stolt om du går av med en god score.

Les flere av våre banebesøk her

Banetype: Linksbane.

Hvor mange baller trenger du? Alle du har. På hvert eneste hull er det potensielle farer som ligger klare for å ta ballene dine. Kjøp noen lakeballs og sett pris på omgivelsene fremfor å bekymre deg om å ha nok baller i baggen.

Vurdering og priser

Pluss:

+ Unike og inspirerende hull

+ Kan spille døgnet rundt om sommeren

+ En av verdens mest unike landskap

+ Vakker utsikt i alle kanter

Minus:

- Klubbhuset trenger en oppgradering (men det er visstnok på vei)

- Stiv inngangspris, men runde to og tre er billigere enn den første

- Man vil ikke hjem igjen

Priser 18 hull:

Voksen: 2500 kroner i høysesong (1500 kroner utenfor)

Junior: 1500 kroner i høysesong (900 kroner utenfor)

Priser kan påvirkes av flere faktorer, som pakkedeal og kvantumsrabatt.

Powered by Labrador CMS