Spilt siden sist//

Utfordrende og pittoreske Selje

I en bygd med 650 innbyggere ligger det en krevende og flott perle av en golfbane.

Det er ingenting å utsette på omgivelsene til Selje GK.

Selje Golfklubb på Stadlandet ligger vakkert til i bygda med samme navn. Banen ligger i den kuperte innmarken til syv småbruk der det ikke lenger var lønnsomt å drive tradisjonelt jordbruk. 9-hullsbanen bruker åssidene og bekkene i terrenget til sin favør og byr på mange utfordringer. Den er ikke så lang (par 30 med kun tre par 4-hull), men det er vanskelig å score godt. Med flere utslag hvor greenen ser knøttliten ut på andre siden av det som føles som juv, må man være presis hele veien. Og bommer du, er det ikke langt til busker og kratt.

Med høydeforskjeller på nesten samtlige hull må man ha tungen rett i munn på utslagene.

Det pittoreske terrenget byr derimot ikke bare på utfordringer. Flere av teestedene og greenene ligger høyt nok til at man kan se utover havet og snur man seg mot en av sidene ruver det klassiske norske fjell.

Med greenfeepriser helt nede i 250 kroner anbefales det virkelig å ta utfordringen om man er i området.

Beste: Hull 9 (par 4). Avslutningshullet strekker seg mellom driving-rangen og skogen hvor en gammel steinmur viser deg veien. Vakker green med bekk rundt som vokter. Flott utsikt mot havet og fjellene.

Svakeste: Hull 8 (par 3). Kort par 3 som virker som et nødhull. Er egentlig ikke plass til teestedene som er plassert i en skråning. Nok en mur og buskas vokter green.

Vanskeligste: Hull 2 (par 4). Blindt utslag hvor man blir fortalt av baneguiden at fairwayen finnes på den andre siden av skog og kratt. Om man først finner den, er andreslaget i en helling som gjør det korte innspillet vanskelig.

Banetype: Park- og skogsbane.

Hvor mange baller trenger du? Mange! Til tross for å være en bane som hovedsakelig består av par 3-hull, må man ha mange. Bommer man på fairway eller green, er det ikke mange meterne til ordentlig tjukk overvekst.

Vurdering og priser

Pluss:

+ Krevende og lett på én gang

+ Utrolig flott landskap

+ God stand til å være frivillig drevet

+ Svært hyggelige priser

Minus:

- Mye opp og ned

- Skulle gjerne hatt litt mer plass

Priser 9 hull:

Voksen: 250 kroner

Junior: 150 kroner

Powered by Labrador CMS