LPGA TOUR//

Borge imponerer med bemerkelsesverdig statistikk

Celine Borge leverte sin tredje 71-runde på rad i Lotte Championship.

Celine Borges tre første scorekort er enkelt å oppsummere; tre birdier, to bogeyer og 71 slag.
Publisert Sist oppdatert

For to uker siden imponerte hun alle med 14. plass i debuten på LPGA-touren. Og nå kan Tønsberg-jenta være på vei mot en ny sterk prestasjon, kanskje også karrierebeste.

Natt til torsdag gikk Celine Borge på 71 slag, én under par, under åpningsrunden av Lotte Championship på Hawaii. Den prestasjonen repeterte hun på de neste 18 hullene, og dermed er hun oppe på delt 18. plass før helgespillet.

Bemerkelesverdig jevnt

På lørdag ble det enda mer av det samme, og med birdie på det aller siste hullet (hull 18), signerte Borge for sin tredje runde på rad på 71 slag. Og jevnheten er enda mer bemerkelsesverdig enn det; for det er ikke bare antall slag Borge ser ut til å kopiere fra runde til runde. Antall birdier på hver runde (tre), og bogeyer (to) er også helt likt etter tre runden.

Plasseringsmessig er det Borge, som debuterer på LPGA-touren denne sesongen, enda mer imponerende. Tre slag under par holder til delt 18.-plass før siste runde på Ewa Beach.

Sterkt startfelt

Som kjent rykket Borge opp 132 plasser på verdensrankingen etter sin imponerende LPGA-debut. På et tidspunkt toppet hun faktisk ledertavlen, og gjorde sitt navn kjent på det høyeste nivået i internasjonal kvinnegolf. Og gode resultater gir også nye muligheter.

Om bare en uke er det klart for årets første majorturnering, Chevron Championship, og det er flere enn Celine Borge som bruker ukens turnering på Hawaii som oppladning til den første store festen.

I godt selskap

På Hawaii denne uka konkurrerer fire av de ti beste spillerne på verdensrankingen side om side med ytterligere åtte spillere innenfor topp-30.

Borge konkurrerer om en premiepott på er to millioner dollar i Lotte Championship, der vinnersjekken alene er 300.000 dollar.

Sørkoreanske Yu Jin Song leder turneringen (-9). Det er seks slag foran Borge.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS