Engells baneguide til Miklagard

Miklagard er en bane som kan spilles på mange måter. Her viser Miklagard-medlem og Team Norway-proff Anders Engell hvordan banen spilles, hull for hull.

Publisert

Tekst: Anders Engell Video: Miklagard Golf

Hull 1

Par 4 – 375 meter

Dette er et spennende åpningshull som man kan spille både aggressivt og defensivt fra tee. En driver ned venstresiden gir deg kun en kort wedge inn til greenen. Velger man et treerjern fra tee lander man der hvor landingsområdet er bredest, men står til gjengjeld igjen med et mellomjern til greenen.

Hull 2

Par 4 – 357 meter

Her kommer majoriteten av spillerne til å slå driver på høyre side av fairwaybunkeren. Derfra står man igjen med et kort jern eller en wedge inn til en opphøyd green. På innspillet er lengdekontrollen veldig viktig, spesielt hvis pinnen står på platået bak. Man skal også huske på at denne greenen kan spilles noe hardere enn de andre greenene, siden den ligger på et høyt punkt og er veldig vindutsatt.

Hull 3

Par 4 –  366 meter

For de med trykk i kula gjelder det å slå en driver over bunkerne til venstre. Da står man igjen med en kort wedge. De som slår litt kortere bør spille seg ut til høyre, og derfra slå et fullere slag inn til greenen.

 

Hull 4

Par 5 – 542 meter

Langt par 5 som vanligvis spilles som et tre-slags hull med mindre man får på en kjempedrive. Om man skal gå for greenen på to slag, passer det fint å slå en lav draw langs høyresiden. Derfra spretter alt venstre ned mot greenen.

 

Hull 5

Par 3 – 217 meter

Et fint par 3 hull, hvor det meste egentlig avgjøres fra utslagsstedet. Et bra langt jern til midten av greenen er det som trengs. Derfra lar man putteren gjøre jobben!

Hull 6

Par 5 – 535 meter

Spennende par 5 som man ofte kan nå på 2 slag om man setter driven i fairway. Her kan det ofte lønne seg å slå noe mer høyre på utslaget enn hva det ser ut som fra teeboksen. Lykkes man med det er det bare å gå på med et langt jern eller en wood. Greenen er stor og mottakelig, så her blir det nok en del birdies (og antakeligvis noen eagles).

 

Hull 7

Par 3 – 163 meter

Et flott par 3 hull hvor lengdekontrollen på utslaget er essensielt. Bakkanten av greenen heller litt fra deg, så det kan være lurt å slå et høyt slag inn til greenen her for å få ballen til å stoppe fortest mulig.

Hull 8

Par 4 – 390 meter

Her gjelder det å slå et bra utslag kort av fairwaybunkerne. Derfra har man en wedge eller et kort jern inn til en opphøyd green. Det kan noen ganger være litt vanskelig å få med seg vindretningen når man står nede på fairwayen, så vær nøye med å sjekke vinden før du bestemmer deg for køllevalg og slag.

Hull 9

Par 4 – 365 meter

Hull 9 kan spilles på flere måter, så her gjelder det egentlig bare å finne ut hva man er komfortabel med fra tee. Ønsker man å spille hullet konservativt slår man et langt jern eller en wood kort av fairwaybunkeren, men da har man til gjengjeld et langt tøft innspill inn til en opphøyd green. Er man villig til å ta noe mer risk fra tee, og slår driver, står man igjen med kun en wedge inn, og bør kunne skaffe seg en god birdie-mulighet.

 

 

Hull 10

Par 3 – 200 meter

Et nydelig langt par 3 hull som spilles et godt stykke nedover. Hele greenen heller fra høyre til venstre, så nesten uansett hvor pinnen står kan et slag som lander på høyre del av greenen gi et bra resultat.

 

 

Hull 11

Par 4 – 405 meter

Dette synes jeg er et av banens beste hull. Fra tee er det som regel driver eller treerwood som gjelder, og ønsker man å ta en konservativ linje slår man ballen ned langs høyrekanten. Herfra står man som regel med ballen litt høyere enn føttene, og får et litt «tricky» innspill over vannet. Er man derimot villig til å ta en tøffere linje ned venstre del av fairway, får man stå «flatere» på andreslaget, og samtidig åpnet opp greenen. Et bra utslag premieres derfor med et enklere innspill. Genialt.

 

 

 

 


Hull 12

Par 4 – 416 meter

Avhengig av vindretning og hvilket teested man spiller fra gjelder det å velge en kølle man slår seg kort av fairwaybunkeren med. Jo nærmere fairwaybunkeren man våger å slå, desto kortere blir naturligvis innspillet, så det gjelder å være presis fra tee. Til tross for at det er en stor green, spilles den mindre enn hva den ser ut som i baneguiden. Mest på grunn av de bratte hellingene kort og langs høyresiden av greenen. Venstre side av green er heller ikke noe gunstig sted å misse, så uansett hvor pinnen står her kan det være lurt å sikte midt på greenen. Dette er et av Miklagards tøffeste hull, så om man snitter på par her, tjener man sannsynligvis slag på resten av startfeltet.

 

Hull 13

Par 5 – 525 meter

Hull 13 er et herlig «risk & reward» par 5 hull. Jo tøffere linje man tørr å ta fra tee, jo bedre sjangs har man for å kunne gå for greenen på to slag. Ønsker man å spille det som et tre-slags hull, kan man egentlig like gjerne slå treerwood fra tee, slik at utslaget lander i den bredeste delen av fairwayen. På «layup-en» må man velge om man ønsker å slå seg kort av eller over den velplasserte fairwaybunkeren. Uansett hva man velger spiller man seg inn til en stor green og bør ha en god birdiemulighet.

 

Hull 14

Par 4 – 370 meter

Dette er et bra par 4-hull, hvor det ideelle utslaget er en drive ned venstre del av fairway. Vannhinderet høyre og bunkerne venstre gjør dette til et tøft utslag, så her gjelder det rett og slett å kunne stole på seg selv og slå et bra slag fra tee. Om man lykkes med det står man igjen med en wedge fra en litt skrå fairway, inn til en relativt ondulert green. Her gjelder det å se nøye i baneguiden hvor pinnen står, før man bestemmer seg for hvilken side av pinnen det er lurt å legge ballen på.

 


Hull 15

Par 3 – 193 meter

Et par 3 oppover hvor den største utfordringen er å velge riktig kølle. Greenen heller ganske mye mot deg, så om pinnen står kort og man slår ballen for langt inn på greenen, vil man fort få en vanskelig nedoverbakke-putt. Om pinnen står langt bak på greenen, kan det være vanskelig å velge nok kølle fra tee, men samtidig er det ikke dumt å spille seg til midten av greenen og satse på å putte seg nærme.

 

 

 

 

 

Hull 16

Par 5 – 535 meter

Dette er etter min mening et av Norges beste golfhull! En god offensiv drive ned langs høyresiden gir deg muligheten til å gå for greenen på andreslaget. Det er dermed ikke sagt at mesteparten av jobben er gjort, for skal man gå for greenen på to krever dette et bra langt jern eller en wood inn til en kort bred green med vann foran og bunker bak. Ønsker man å spille det konservativt gjelder det å slå utslaget kort av fairwaybunkeren til venstre, og dermed legge seg opp et sted langs venstresiden. Dette er en ganske kjedelig variant, men man skal ikke glemme at det går an å gjøre birdie på denne måten også.

 

Hull 17

Par 4 – 405 meter

her starter for alvor stigningen opp til klubbhuset! Linjen man tar på utslaget avhenger egentlig veldig mye av hvor langt man slår, men min erfaring er at det er god plass langs venstresiden. Innspillet spiller man fra en «oppoverbakke-lie» inn til en green som ligger enda høyere oppe, så her gjelder det å ta nok kølle på innspillet. Lykkes man med det er egentlig greenen ganske stor og mottakelig. Det eneste man skal legge merke til er at det heller mye på høyre side av greenen, slik at ballen fort kan rulle av om man går litt for rett på en pinne plassert langs høyrekanten.

 

 

 

Hull 18

Par 4 – 406 meter

Et bra avslutningshull, hvor man egentlig kan slå alt fra driver til treerjern fra tee avhengig av omstendighetene og hva man selv føler. Jeg pleier som regel å slå treerwood, mest for å lande ballen der fairwayen er bredest. Herfra står man igjen med kun et kort jern inn til greenen, men man skal likevel være nøye med hvor man plasserer innspillet sitt og kanskje ikke gå for pinnen for enhver pris. Dette er hullet hvor Norwegian Challenge vil bli avgjort, så da får vi bare håpe at det er en norsk spiller som setter seiersputten i år! 😉

Powered by Labrador CMS