LAG-NM 2023//

Fana og Oslo til topps i Lag-NM på Bogstad

Det ble jevnt da Fana GK sikret seg NM-gull i dameklassen. Blant herrene var Oslo suverene.

Fana GK sikret seg til slutt NM-tittelen i årets Lag-NM for damer på Bogstad. Vinnerlaget besto av Silje Torvund. Ohma, Mia Sandtorv Lussand, Karen Klubben, Maria Sandtorv Lussand og Hedevig Anna Braastad-Huth.
Publisert Sist oppdatert

I skyggen av Viktor Hovland og dramaet som utspiller seg i Hoylake, var flere av Norges nest beste spillere i aksjon på hjemmefronten denne uka.

Sommerens Lag-NM samler både proffer som til daglig turnerer i Europa, og lovende collegespillere som for tiden kombinerer studier og golfsatsing i USA.

Torsdag startet årets norgesmesterskap som spilles på flere baner og i ulike divisjoner. Det skarpeste spillet var på Bogstad, hvor Oslo Golfklubb sto som arrangør av Lag-NM for damer og herrer.

Fana-damene tok gull

I dameklassen ble det til slutt mer spennende enn det så ut til før den avsluttende dagen med singelspill.

Fana GK, som gjennom flere år har produsert noen av landets mest lovende golfjenter, hadde opparbeidet seg en solid ledelse, men da alt skulle avgjøres, tråkket Oslo GK inn gasspedalen og ga Fana-damene solid kamp.

På en strålende hjemmebane gikk Oslo-laget hele seks slag under par, og da Fana måtte tåle en runde på +3, skilte det til slutt bare fire slag mellom de to fremste lagene i norsk kvinnegolf.

Men vinnerlaget fra Fana GK – bestående av Silje Torvund. Ohma, Mia Sandtorv Lussand, Karen Klubben, Maria Sandtorv Lussand og Hedevig Anna Braastad-Huth – holdt unna med en totalscore på –17, og tok dermed NM-tittelen foran hjemmelaget på –13.

Til gjengjeld var Oslo hele 24 slag foran Stavanger GK på tredjeplass.

Oslo GK var suverene i årets Lag-NM for herrer på hjemmebane. Laget besto av Sander Akeren, Jarle Volden, Oscar Bach, Michael A. Mjaaseth og Petter Skare Dale.

Oslo-herrene suverene

Arrangøren Oslo GK skulle imidlertid få mer å glede seg over i årets Lag-NM.

På sin egen 18-hullsbane var herrelaget fullstendig overlegne. Det sterke Oslo-laget – bestående av Sander Akeren, Jarle Volden, Oscar Bach, Michael A. Mjaaseth og Petter Skare Dale – gjorde rent bord med en imponerende totalscore, 48 under par.

Dermed sikret de seg NM-gullet med solid margin.

«Nærmest» fulgte Stavanger GK, men spennende ble det aldri. Stavanger var hele 26 slag bak Oslo, men knep sølvmedaljene fire slag foran Nøtterøy GK.

I tillegg til de beste lagene som var samlet i Oslo, ble det også spilt Lag-NM i lavere divisjoner på flere baner denne uka.

Her er ledertavlene:

Lag-NM damer (Oslo)

Lag-NM herrer (Oslo)

Lag-NM 1. divisjon damer (Sandefjord)

Lag-NM 1. divisjon herrer (Sandefjord)

Lag-NM 2. divisjon damer (Hauger)

Lag-NM 2. divisjon damer (Norsjø)

Lag-NM 2. divisjon damer (Onsøy)

Lag-NM 2. divisjon herrer (Fana)

Lag-NM 2. divisjon herrer (Hauger)

Lag-NM 2. divisjon herrer (Norsjø)

Lag-NM 2. divisjon herrer (Onsøy)

Powered by Labrador CMS