Fra Facebook til Carnoustie

I fjor arrangerte NGF og 1Golf Facebook-konkurransen Target 26. Målet var å inspirere ferske golfere til å spille seg under 26 i handicap i løpet av 2014. Nå ruller konkurransen i gang igjen!

Publisert

Har du handicap mellom 54 og 26 er det bare å registrere handicap etterhvert som det går nedover. Alle som passerer 26-streken er med i trekningen av greenfeebilletter til en samlet verdi av 10 000 kroner. Hver uke trekkes det ut en vinner blant de som har registrert handicap, som vil motta greenfeesjekk for 400,-.

Klikk her for å delta!

– – –

Nylig kunne den heldige vinneren av fjorårets konkurranse ta med seg en kompis til noen av Skottlands beste baner.

Vinneren som stakk av med en golftur for to personer ble Olav Fosshaugen fra Mandal.

Første gang Olav Fosshaugen slo en golfball var på Mandal GK i år 2000. Han og kameraten Truls Henrik Dalan meldte seg inn i klubben, men etter et par år la han køllene på hylla frem til år 2013, da han meldte seg inn i Byneset GK i Trondheim.

– Da begynte jeg å synes at golf var gøy igjen. Jeg så Target 26-konkurransen på Facebook, og likte poenget med at jeg skulle sette meg et konkret mål. Totalt registrerte jeg cirka 40 runder i Golfbox i 2014, og endte opp med et handicap på 25,9. Så glemte jeg hele greia frem til jeg ble oppringt av Tom Rosenvinge i Golfforbundet. Da var det bare til å be Truls Henrik om å starte pakkingen! 

Smaken av Angus i Angus

Det var ikke hvilke som helst baner som inngikk i premien donert av NGF og 1Golf. Fylket Angus ligger 1,5 times kjøring fra Edinburgh, og av over 30 baner i distriktet var det anerkjente Strathmore, Panmure og Carnoustie som skulle mestres av gutta som aldri har spilt en eneste golfrunde utenfor Norges landegrenser. På toppen av det hele skulle veien til gullet gå via leiebil med ratt på høyre side og motsatt kjøremønster. Men etter en noe vinglende start behersket de sågar det, og suste innover de skotske landeveiene og endte opp ved hotellet Lands of Loyal ved Strathmore Golf Centre etter 1,5 time:

– Som best kan beskrives som en utrolig fin herregård med det som må være verdens største peis! Peisen forfulgte oss på hele turen – uansett hvor vi var og hvem vi møtte, spurte folk oss om vi likte peisen. Og om vi hadde smakt på Angus-biff – hvilket vi selvsagt gjorde når vi først var i oksens eget distrikt!

Fra yards til meter på Strathmore

Strathmore Golf Center har to baner, og etter en rask gjennomgang av hvordan man regner om yards til meter, slo Olav og Truls Henrik ut på 18-hullsbanen Rannaleroch. For høyhandikappere kan den sjenerøse størrelsen på greenene lette runden, men til gjengjeld er de meget ondulerte. Og raskere enn hva man er vant med fra Norge. Olav hanket likevel inn flere par:

– Banelandskapet kan minne om det norske, og det er utrolig idyllisk og frodig her! Men par 3 hull på inntil 224 yards er vel ikke det vi fra Mandal GK kaller hverdagskost! Det å ha buggy når vi slår i vidt forskjellige retninger og leter etter baller både høyt og lavt er absolutt en fordel, pluss at det gir oss ekstra tid til å ta bilder og titte på omgivelsene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra 12.000 til 30.000 på Panmure

Mesterskapsbanen Panmure ligger en times kjøring fra Lands of Loyal, og etter en natt i himmelsenger var Olav og Truls Henrik klare for å spille på verdens 16. eldste golfbane fra 1845. Sammen med Carnoustie arrangerer Panmure The Amateur Championship nummer 120 i juni 2015. De første par hullene ligger mer åpent og kan regnes som ren oppvarming: Smale fairways, linkspreg, dyp rough og ondulerte greener derfra og ut ga gutta mer enn nok å bryne seg på underveis. Olav valgte å gå med tralle, og det ble en selsom tilleggsopplevelse:

– I proshopen sa de at noen med skritteller hadde gått 12.000 skritt her i går. Jeg tror nok at jeg selv har gått nærmere 30.000! Det bølgede linkslandskapet gjør banen uoversiktlig. Men, banen var kjempefin og all roughen gjør at man fokuserer på å følge med på både sin egen og medspillernes ball!

Rask innføring i skotsk dresskode

Etter runden på Panmure satte tospannet kurs for klubbhuset. Det som må være en av verdens beste Club Sandwicher sto på menyen og ble nytt til fulle i det uhøytidelige publokalet. Olavs besøk i den innerste stuen der drømmebordet sto ble nemlig meget kort – disse gemakkene er forbeholdt spillere som bærer jakke og slips:

– Å ja! Det gjør jo ingenting. Men jeg er litt todelt når det gjelder dresskode på golfbaner. Det kan være greit, men samtidig er det er synd om dresskode gjør at folk synes golf er snobbete og trekker seg fra å spille.

Carnoustie – rosinen i pølsa

The Championship Course på Carnoustie har stått som vertskap for syv The Open Championships. Her kjenner man virkelig duften av salt hav, og det sies at det har vært spilt golf på området siden 1500-tallet. Med 7000 yards er Carnoustie en av verdens lengste linksbaner, og den regnes også som en av de desidert vanskeligste. På første tee innrømmet Olav og Truls Henrik gladelig at de både gledet og gruet seg. Og ja visst, Carnoustie byr på oppturer og nedturer. Men etter runden, og ikke minst etter et meget godt innspill på greenen på hull 18, var konklusjonen til vinneren av Target 26 klar:

– Carnoustie var en utrolig stor opplevelse – men hele reisen har vært en opplevelse! Banene, miljøene, landskapet, de hyggelige menneskene, naturen, hotellet – rett og slett alt.

– Mange kan nok tenke at det å sende oss høyhandikappere hit var perler for svin, men det var det ikke. Det viktigste vi har lært av turen er at også de med høyt handicap kan få mye ut av å spille på flotte, kjente baner. Pluss at det er kjempelett å spille mye golf på kort tid i Skottland. På grunn av tidsforskjellen tar flyet kun 1 time bort, og så er det bare til å legge ut på roadtrip mellom alle banene! Målsettingen for 2015? Flest mulig runder, både på Mandal GK og andre steder. Og så klart, et handicap under 20!

Powered by Labrador CMS