golf-norge rundt//
Flere medlemmer enn bygda har innbyggere
Agne Strøm, daglig leder i NGA, setter store spørsmålstegn ved flere av golfklubbene i Norge. Styreleder i Karasjok GK svarer at de ønsker å være en billig inngangsbillett til golfen.

Karasjok golfklubb hadde i fjor 3.223 medlemmer. Det er 711 flere enn antallet innbyggere i Karasjok kommune. Klubben er faktisk landets største, ifølge Norges Golfforbund.
Agne Strøm, daglig leder i NGA (Norwegian Greenkeepers Association) og head greenkeeper på Byneset Golf, setter store spørsmålstegn ved flere av golfklubbene.
– Jeg har ikke noe som helst i mot Ballerud GK, kjenner både eier og greenkeeper, men at de skal ha en vekst på 1100 medlemmer blir helt feil. Ballerud har jo i utgangspunktet ikke plass til 1.100 medlemmer en gang om man da ganger med antall runder vi spiller i snitt, sier Strøm til Norsk Golf.
Mer i Nord-Norge
Han syntes det som skjer i Karasjok er enda verre.
– Jeg har selv vært der og det kan ikke engang kalles en golfbane. Skal bli spennende å følge hvordan utfallet i Sverige blir der SGF (Svenska Gölfforbundet) ønsker å begrense medlemmer per klubb i forhold til areal og antall hull. En ni-hullsbane vil kunne ha mer enn maks ca 1.680 medlemmer mener jeg det var. Da har Karasjok ca 2.000 for mange.
– Om de da ikke kan være medlemmer i Karasjok vil den klubben forsvinne og medlemmene melde seg inn i en klubb nærmere der de bor og hjelpe økonomien der, mener Strøm videre.
Vil være inngangsbilletten
Styreleder i Karasjok GK, Kirsi Paltto, svarer at klubben alltid har hatt en grunnprinsipp om å være rimelig.
– Vi er inngangsbilletten for mange golfere. De er medlemmer hos oss i starten, så beveger de seg mot sine lokale klubber når de ønsker. Vi ønsker å tilby en rimelig mulighet, og det fungerer bra for målgruppen, sier Paltto.

Hun legger til at klubben er stolt over å også kunne tilby et golftilbud for lokale golfere i Karasjok.
– Om andre i Norge mener banen vår ikke er så fin, kan de mene det.
– Å kunne tilby et golftilbud i Karasjok og Finnmark i det hele tatt, er vi glade for. Det setter folk her oppe pris på, forteller hun videre.
Foreslår å tenke nytt
Agne Strøm er klar på at lokale golfklubber rundt om i landet bør lage medlemskap som passer for dem som spiller tre-fem runder i året.
Skal vekst og etterspørsel dekkes må spesielt klubbene rundt Oslo tenke nytt og se om det er muligheter for oppgradering og utvidelse, og i tillegg se på om bookingssystem kan utnyttes bedre. Det hevdes hele tiden at det er fult, mener Strøm.
– Jeg tror veldig få golfbaner er fulle, men det er fullt på noen spesifikke tidspunkt. Akkurat som noen spesifikke timer på ett treningssenter er fulle. Det er mye som effektiviseres, konkluderer han.