CELINE BORGE//

Har karrierebeste i sikte når 18 hull gjenstår

Før siste runde ligger Celine Borge ett slag bak topp 10 i årets andre majorturnering for kvinnene.

Celine Borge kan sikre seg sin første topp 10-plassering på LPGA-touren (og i majorsammenheng) med en god runde på søndag.
Publisert Sist oppdatert

Celine Borge lå bare ett slag bak lederen, irske Leona Maguire, etter at PGA-mesterskap var halvspilt. Starten på tredjerunden ble av det tøffe slaget for den norske 24-åringen.

Bogey på hull 1. Bogey på hull 2. Begge ganger måtte Borge putte langt for å redde par, men misset. Putteren hadde derimot stilt inn siktet på hull 4, der Borge rullet i en lang putt for birdie.

Den store forskjellen

Birdien ble dessverre hennes eneste for dagen. Resten av runden ble en jevn strøm av par etter par, kun avbrutt av en irriterende bogey på ett av de to hullene der hun sikkert hadde håpet på birdie(r). Den tøffe banen avsluttes nemlig med to par 5-hull.

Fra og med hull 6 til 16 gjorde Borge par på samtlige hull. Med par på det siste ble det dermed en runde på tre over par (74 slag). Dermed falt Borge (-1 totalt) fra 2.-plass til 12.-plass.

Den største forskjellen fra de to åpningsrundene og tredjerunden, var Borges presisjon, for ikke å si manglende presisjon, fra tee. Der hun traff nesten alt av fairwayer og greener på torsdag og fredag, ble det mer trøbbel på lørdag. Statistikken fra LPGA viser at Borge traff 7 av 14 fairwayer, og 10 av 18 greener.

Irsk ledelse

Irske Maguire (-7) fortsetter å lede an, og med en ny runde på 69 slag, leder iren med ett slags margin foran koreanske Jenny Shin (-6).

Søndag spiller Borge for karrierebeste på LPGA-touren (og i major-sammenheng) når hun slår ut sammen med franske Celine Boutier. Bestenoteringen er til nå 14.-plassen i debutturneringen på LPGA-touren i mars.

NB! Du kan følge sisterunden i PGA-mesterskapet direkte på Viaplay søndag fra kl 17.00 til 00.30.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS