PGA Tour//

Innholdsrik runde på Hawaii da Hovland ble hedret i hjemlandet

Mens Viktor Hovland ble feiret på scenen hjemme i Norge var han selv på golfbanen på Hawaii. Det ble et fargerikt scorekort i den tredje runden av The Sentry. 

Viktor Hovland i aksjon under tredjerunden i The Sentry Tournament på den hawaiianske øya Maui.
Publisert Sist oppdatert

Lørdagens tredjerunde startet godt for Viktor Hovland. Han fortsatte på mange måter der han slapp dagen i forveien med god og stødig golf – helt til det femte hullet. 

For der vartet den nybakte prisvinneren opp med det som skulle bli «dagens slag» på Kapalua GC på Maui. For etter to gode slag på par 5-hullet, hadde han snaue 13 meter igjen til hullet for eagle. 

På samme måte som han senket den lange eagleputten på fredagens avslutningshull stilte han inn siktet, sendte av gårde ballen i riktig hastighet og rullet ballen i koppen. 

På de neste fire hullene akkompagnerte han eaglen med to birdier, og plutselig var han i delt ledelse i den stjernespekkede turneringen. 

Snudde på siste ni

Dessverre for nordmannen stoppet toget noe opp på de siste ni hullene. Den første blemmen kom på hull 13 da han ikke klarte å redde seg inn fra svakt utslag, og måtte gå av green med bogey. På det neste hullet skulle det derimot går fra vondt til verre. 

På det korte par 4-hullet gikk Ekeberg-mannen for green fra tee, men havnet istedenfor i greenbunkeren. Der skjedde det noe som de aller fleste hobbygolfere kan kjenne seg igjen i:

Bunkerslaget fløy over green og endte i straffeområdet på andre siden. Derfra ble det både to chipper og en treputt for det som skulle bli årets første trippelbogey for nordmannen. 

Han reddet seg noe inn med en birdie på hull 18, men tilsammen falt han noe fra tetkampen før søndagens finaledag på Hawaii. Han ligger på scoren –15 på en delt 17. plass, seks slag bak ledende Chris Kirk etter tre spilte runder. 

Til tross for treputten på hull 14 viser tallenes tale at han er blant ukens beste puttere. På de første tre rundene har han tjent hele 3,89 slag på green – noe som gir ham en sjetteplass på strokes gained: putting-statistikken. 

PS! Søndag slår han ut klokken 19.33 (norsk tid) sammen med Sungjae Im og Patrick Rodgers. Sendingen starter på Discovery+ og Eurosport klokken 22.00. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS