DP WORLD TOUR//

16-åringen fra Ukraina forbløffer Europa-eliten

Lev Grinberg (16) er bare ett slag bak teten etter første runde i Open de France. Takket være bordtennis og Netflix, ifølge ham selv.

Unge Lev Grinberg har fått en pangstart på Le Golf National denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Rekken av førsteklasses golfbaner på DP World Tour denne høsten fortsetter denne uken, med Le Golf National som vertskap for FedEx Open de France.

Den historiske arenaen avholdt Ryder Cup i 2018 og Sommer-OL i år. Denne uken arrangeres den eldste nasjonale turneringen på det europeiske kontinentet.

Men historien ser ikke ut til å påvirke 16-åringen Lev Grinberg

En opplevelse

Torsdag gikk den unge ukraineren på 66 slag, fem under par. Dermed deler han fjerdeplassen, ett slag bak trioen Thorbjørn Olesen, Joe Dean og Jesper Svensson.

– Det var en opplevelse, sier 16-åringen, som gikk i gruppe med langt mer erfarne Yannik Paul. og matchet tyskeren slag for slag.

– Jeg hadde det virkelig gøy i dag. Spillepartneren min støttet meg hele veien. Jeg gikk inn i turneringen med en positiv innstilling, og holdt meg til planen. Å få spille på en olympisk golfbane mot proffene på DP World Tour, er bare fantastisk. Jeg er veldig heldig, understreker Grinberg.

Et hat-trick av birdier på hull 6, 7 og 8 la grunnlaget for den sterke åpningsrunden, og Grinberg gjentok bedriften på 14, 15 og 16. Dagens eneste bogey kom etter å ha misset greenen på det tiende.

– Jeg forsøkte å skyve til side hvor mange slag jeg var under par i dag. Jeg bare spilte, forklarer han.

Ping-pong og Netflix

Det er ikke første gang at den unge ukraineren spiller på DP World Tour. I tre år har han deltatt  i Soudal Open på Rinkven International GC i Antwerpen. Han klarte kutten der som 14-åring i 2022.

Denne uken i Frankrike kan bli enda bedre.

– Jeg skal definitivt hvile godt ut nå, sier Lev Grinberg etter 66-runden torsdag. 

– Bare gjøre min vanlige rutine. Spille bordtennis med venner. Sove godt. Se på Netflix. Trene. Spise. Så går jeg ut fredag med samme plan. Vi får se hva som skjer.

Fredag ble det nok en god runde på den unge ukraineren. Med en runde på par (fem birdier og fem bogeyer) klarte Grinberg kutten med god margin. Han ligger på 17. plass etter halvspilt turnering i Frankrike. 

PS! Ingen nordmenn deltar i Open de France denne uken.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS