Solheim Cup//

Amerikanerne i solid ledelse: – Klar for å fighte

Det europeiske laget hadde håpet å snu 3-1-tapet i første spilleøkt, men måtte dessverre se amerikanerne øke ledelsen til 6-2. Tutta understreker at mye kan skje innen søndag kveld. 

Megan Khang, Nelly Korda og resten av det amerikanske laget har grunn til å smile etter første spilledag i Virginia. De leder turneringen 6-2 så langt.
Publisert

Team Europa starten fredagens fourball-matcher med tre poeng mindre enn sine amerikanske konkurrenter, og gikk hardt ut for hente inn det tapte. 

I den første matchen møtte Leona Maguire og Georgia Hall en amerikansk duo bestående av Nelly Korda og Megan Khang. Europeerne delte de to første hullene, men deretter tråkket amerikanerne klampen i bånn. På de neste seks hullene vant USA fem av dem, og selv om Maguire og Hall svarte noe på de siste hullene, tapte de 6&4. 

I match nummer to var historien ganske annerledes. Der møtte svenskene Anna Nordqvist og Madelene Sagström, Lexi Thompson og Allison Lee. Duellen var likt etter syv hull, men da var svenskenes tur til å trå til gassen. Nordqvist og Sagström vant de neste seks hullene på dominerende vis. 

Med ett soleklart poeng til hvert av lagene var stillingen blitt 4-2, og kampen om fredagens siste to poeng var på tidspunktet vidåpent. 

USA-dominans

I de to siste matchene var det Maja Stark og Emily Kristine Pedersen mot Lauren Couchlin og Sarah Schemlzel, samt Charley Hull og Linn Grant mot Andrea Lee og Rose Zhang

I begge duellene var det jevnt de første ni hullene, hvor ingen av parene klarte å skape distanse til motstanderen. Det var riktignok helt til gruppene rundet ved klubbhuset for å gå ut på den siste sløyfen. For Zhang og Lee dunket til med fem hullseire på de sine siste seks hull, og endte med å vinne sin match 5&4. 

Da den skandinaviske duoen Stark og Pedersen ikke klarte å tette luken til Coughlin og Schmelzel, ble det 3&2-tap for europeerne der også. Dermed fikk amerikanerne de siste to poengene, og økte ledelsen til 6-2 sammenlagt. 

– Har snudd det før

Med et fire poengs-underskudd til USA, har kaptein Suzann Pettersen og resten av det europeiske laget en jobb å gjøre foran seg om de skal snu trenden. 

– Vi har en enorm jobb foran oss. Men vi har gjort det før, og vi kan gjøre det igjen, anerkjenner hun når Solheim Cups første dag er unnagjort. 

Hun understreker samtidig at de europeiske jentene ikke spilte dårlig, men heller manglet litt flyt i spillet. En flyt som hjemmebanefavorittene hadde. 

– Vi ga en god innsats. Amerikanerne spilte bra og de hadde mange putter som gikk deres vei. Vi hadde bare ikke den samme flyten, sier Tutta.

Suzann Pettersen, Caroline Martens og resten av det europeiske laget må angripe fra start når turneringen fortsetter lørdag.

– Dere har stått i denne posisjonen før. Hvordan skal dere bruke de erfaringene denne gangen?

– Alt er mulig. I fjor var et godt eksempel på det (lå under 0-4 etter første økt journ.anm). Det tok mye energi fra oss, men vi klarte det. 

– Det er mange poeng igjen å spille om. Vi skal komme tilbake sterkere i morgen, klare til å kjempe, understreker den norske Solheim Cup-veteranen.

Her er ledertavlen etter første dag

Powered by Labrador CMS