PGA TOUR //

Åpnet på par etter sterk avslutning: – På rett vei

En optimistisk Viktor Hovland (26) ser oppover og framover etter en førsterunde på par i FedEx-sluttspillet i Memphis torsdag. 

Viktor Hovland hadde ingen god dag på greenene torsdag, men ser likevel lyspunkter i spillet.
Publisert Sist oppdatert

Det er et godt tegn når Viktor Hovland ikke pisker seg selv for hardt lenger.

Torsdag åpnet han FedEx St. Jude Championship på par etter en trøblete start på runden.

– Det sitter ikke helt om dagen, så jeg fikk en tøff start. Det kunne vært bedre om jeg senket flere putter. Men putteren var ikke så heit i dag, og da blir det tøft. Spesielt når jeg misser mange greener i tillegg. Da blir det vanskelig å få en bra score, sier Hovland etter de første 18 hullene.

Ser en forbedring

Nordmannen – regjerende mester av tourfinalen og FedEx-cupen sammenlagt – har presset på seg. Han gikk inn i sluttspillet på 57. plass. 

Innen søndag må han være blant de 50 beste for å få spille neste uke – og deretter topp 30 for å bli med i finalen på East Lake.

Etter torsdagens åpningsrunde på par, falt han ytterligere noen plasser på listen. Når tre runder gjenstår i Memphis er Hovland nummer 63. Men avslutningen med to birdier og en mesterlig par-save fra bunkeren, bærer bud om bedre tider.

– Jeg synes vi er på riktig vei, men det er fortsatt vanskelig å bli komfortabel utpå der med en gang. Det sitter ikke helt, men jeg synes det er en forbedring. Nærspillet synes jeg faktisk var mye bedre i dag, sier Hovland til rettighetshaver Discovery.

Må jobbe videre

Statistikken gir ham rett i det. Rundt greenen tjente han 1,8 slag på feltet, og bare sju spillere hadde bedre tall å vise til på førsterunden. Og i tillegg satt driveren bra igjen. Fra tee tjente Hovland 0,8 slag. 

Men på innspillene og greenene er det fortsatt sand i maskineriet. 55 av 70 spillere var bedre enn Hovland i approach-statistikken, hvor han tapte 1,2 slag.  Og bare fire hadde en dårligere dag med putteren enn nordmannen, som ifølge Strokes Gained-tallene ga fra seg to slag på det kortklipte.

– Jeg må bare fortsette å jobbe med det vi jobber med. Sakte, men sikkert så sitter det forhåpentligvis, sier Hovland før andrerunden.

Fredag går han ut kl 14.20 norsk tid, også da med Erik van Rooyen. Etter første spilledag leder Chris Kirk turneringen, seks slag under par. Sammenlagtleder Scottie Scheffler åpnet fire slag under par, og det samme gjorde hans argeste utfordrer, Xander Schauffele.

PS! Du følger turneringen direkte på Max og Eurosport.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS