OL herrer// Dag 4

Avsluttet nesten med Hovland-søndag: – Kul opplevelse

OL ble ikke som ønsket for Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, men på sisterunden leverte begge gode runder under par. Førstnevnte mener spillet er langt unna der det skal være.

Viktor Hovland var i ferd med å sette sammen en ordentlig god søndagsrunde på Le Golf National, men fikk det igjen tøft i avslutningen.
Publisert Sist oppdatert

Uten veldig mye å spille for kunne i teorien både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura sette gass fra start. Det gjorde førstnevnte til de grader. Med fire birdier og null bogeyer på de første ni hullene, så det ut til av finalerunden i årets OL skulle bli en ordentlig «Hovland-søndag». 

Da han fulgte opp med nok en birdie på hull 10, var han –5 for dagen og snuste på en relativ god plassering. 

Men er det én ting man har lært denne uken på Le Golf National, så er det at avslutningshullene på vertskapsbanen er svært krevende. 

Etter å ha havnet i trøbbel på det 14. hullet, et par-5, klarte ikke nordmannen å unngå bogeyen. Han hentet inn det tapte slaget med en god birdie på hull 16, men banens to vanskeligste hull denne uken, hull 17 og 18, gjenstod.

Med to greenbom, hvor det siste gikk i vannet, ble det to bogeyer til. Dermed ble det en runde på 68 slag (–3), noe som bringer han til –4 for turneringen. Det betyr 30. plass for Ekeberg-mannen. 

På det lyse siden viser statistikken at Hovland er blant de beste fra tee denne søndagen. Med 13 av 14 fairwaytreff, har han tjent 2,04 slag mot resten av feltet fra utslagstedet. I tillegg har han tjent over 1,14 slag på innspillene, til tross for de to innspillene på hull 17 og 18. 

De olympiske lekene gikk akkurat som planlagt for Hovland.

– Skal ikke gå an

– Det er kjipt å spille dårlig. Det var ikke så mye spenning fra starten av, men det er kult å være her og oppleve det hele, sier Hovland til Discovery etter runden. 

Nordmannen er ærlig på at spillet ikke sitter som det skal om dagen.

– Jeg senker noen flere putter de siste to rundene, som gjør at jeg klarer å gjøre litt birdier. Men når man slår i vannet fra fairway på hull 18, og gjør bogey fra midten av fairway på hull 14, det skal jo ikke gå an, sier han og legger til: 

– Det er litt for store problemer, men når jeg er god klarer jeg å holde det gående en liten stund med noen birdier, men det holder ikke til slutt.

En ærlig Hovland forteller hvordan han vet hvor god han kan være og hvordan et bra slag skal slås, men at akkurat nå er svingen langt unna slik han ønsker den skal være. 

– Jeg vet hvordan jeg har gjort ting før og nå er det langt unna, selv om jeg kan slå et jernslag nærme pinnen, men måten det gjøres på er en indikator i fremtiden på at det holder ikke. Det er litt for mye tilfeldigheter, understreker han.

Ventura kjempet seg tilbake til par

Landsmann Kristoffer Ventura leverte også en runde under par på avslutningsrunden. Med fem birdier og tre bogeyer ble det en runde på 69 slag (–2) for mosseværingen. 

Dermed kjempet han seg tilbake til par for turneringen etter lørdagens tøffe 76-runde. 

Også han havnet i vannet på det 18. hullet, og klarte ikke å unngå og avslutte med en bogey. Til tross for bogeyen ser det ut til at Ventura klatrer på ledertavlen og ender på delt 43. plass. 

Kristoffer Ventura ser ut til å ende på en 43. plass i sitt første OL.

– Opplevelsen var helt enorm. Banen, publikum… Jeg tar med meg mye verdifull erfaring, og tror dette vil hjelpe meg i sesongavslutningen, sier han ifølge Discoverys journalist Espen Blaker

For Ventura sin del viser tallene at det var jernspillet som dagens sterkeste, med over 2,05 slag tjent mot resten av feltet med jernene i hendene. 

Tøff kamp om gullet

Kampen om medaljene lever i beste velgående. For øyeblikket leder Jon Rahm med seks hull igjen å spille, men bak ham er det mange om beinet. 

Hideki Matsuyama, Tommy Fleetwood, Xander Schauffele, Rory McIlroy og Scottie Scheffler er alle på skuddhold om spanjolen skulle røre det til på de siste hullene.  

NB! Norsk Golf følger opp med egen sak om medaljene når resultatene er klare.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS