Bare nesten for Hovland og Krogh på Wentworth

Viktor Hovland gikk ut i delt ledelse, men dessverre ble det litt for mange feil søndag. Også for Kristian Krogh Johannessen ble det en frustrende avslutning.

Publisert

Avslutningsrunden søndag ble frustrerende for Golf-Norges største stjerne i storturneringen på Wentworth i England. I lederball sammen med den danske veteranen Søren Kjeldsen ble det dessverre bare nesten for Hovland.

Runden inneholdt fire birdier og to bogey-er – litt for lite for å hevde seg i seierskampen mot Shane Lowry, Rory McIlroy og Jon Rahm. Hovland endte til slutt på delt 5. plass, tre slag bak vinneren Lowry.

Det var særlig drivene som sviktet. På hull 4 slo Hovland out-of-bounds til venstre, og måtte dermed spille videre på sin provisoriske ball. Imponerende nok gjorde han «eagle» på andreballen, slik at han gikk av green med en par.

Frustration for Viktor Hovland after his tee shot finds out of bounds. He still made par 💪#BMWPGA | #RolexSeries pic.twitter.com/XIs03mvkza— DP World Tour (@DPWorldTour) September 11, 2022

På hullene 11, 12 og 13 kom det ytterligere tre venstremisser på rad fra tee. På to av dem måtte han chippe seg ut på fairway for å hente seg inn igjen. Selv om han kom seg noe helskinnet gjennom med én bogey over de tre hullene, var disse hullene viktige å score bra på for å komme seg helt i toppen.

– Driveren var helt natta i dag. Den kølla blir ikke i bagen lenge, bekrefter Hovland til Discovery etter runden.

– Det er frustrende, spesielt å tape med tre slag når spillet egentlig var godt nok til vinne. Jernspillet jeg har hatt de siste tre dagene er jeg fornøyd med, legger han til.

Heldigvis avsluttet Hovland bra med birdie på både hull 17 og 18, og klatret dermed opp til delt 5. plass sammen med spillepartner Søren Kjeldsen, belgiske Thomas Detry og Patrick Reed.

Krogh solid – frem til hull 11

Norges andre representant på Wentworth, Kristian Krogh Johannessen, hadde også et godt utgangspunkt til å gjøre karrierebeste søndag. To birdier på de første ni brakte han til –10 for turneringen og det luktet topp-20 plassering. Dessverre fikk også Krogh det tøft mot slutten.

Med bogey på både hull 11 og 12 gikk luften litt ut av ballongen for Hokksund-mannen.

– Jeg spiller egentlig ganske bra i starten med ganske god kontroll, men gjør jeg en tabbe på hull 11 og tar noen teite valg på det neste hullet. Så går jeg rett og slett tom for energi, forteller Krogh til Discovery.

Også han gjør birdie på hull 17 og ender med den på delt 32. plass, det beste han har gjort i en turnering av dette kaliberet.

Drammen-spilleren tar seg en uke fri fra turneringsgolfen etter å ha vært på farten fem uker på rad. For Hovland sin del går veien videre til Roma for å spille Italian Open på neste års Ryder Cup-bane.

Ledertavle – BMW PGA Championship

Powered by Labrador CMS