toursveipet//

Begge de norske klatret i Portugal

Det ble god norsk dag da både Kristoffer Reitan og Mats Ege beveget seg riktig vei på ledertavlen i Open de Portugal.

Kristoffer Reitan leverer nok en gang god golf i den portugisiske varmen.
Publisert Sist oppdatert

Challenge Tour

Mats Ege og Kristoffer Reitan er denne uken i aksjon i Open de Portugal. Begge henger godt med etter de tre første rundene, og er absolutt på skuddhold til topplasseringer søndag.

26 år gamle Reitan har, som mange ganger før, signert tre fargerike scorekort på solkysten. Nordmannen har gjort hele 15 birdier i tillegg til en eagle, men har akkompagnert det med 10 bogeyer og én dobbel.

Det resulterer foreløpig i en delt 15. plass på  -5 totalt, seks slak bak lederne.

Mats Ege har i likhet med landsmannen levert mange nok birdier til å være med å kjempe om de gjeveste plassene. Førsteårsproffen ligger slaget bak Reitan, etter runder på -2, -1 og -1. 

Ege gjorde tre birdier, to bogeyer og 13 par lørdag.

* Det er fortsatt spillere igjen på banen.

Se ledertavle

Korn Ferry

Med to missede kutter de tre siste turneringene har Ventura rykket feil vei på sammenlagtlisten på Korn Ferry-touren. 

Det startet litt ruskete også i Franklin, Tennessee, men norsk-meksikaneren tok av silkehanskene fredag, og vartet opp med veldig god golf på den andre runden.

Førsterunden inkluderte to birdier, en bogey og en dobbel i tillegg til 14 par. +1 var godt nok til en delt 85. plass, et stykke bak kuttgrensen. 

Den runden ble forbedret med fem slag i dag, som tok 29-åringen trygt innenfor den poenggivende grensen. Ventura ligger prosjektert som nummer 25 på sammenlagtlisten, og trenger en god sesongavslutning for å sementere returen til golfens aller høyeste nivå. 

Hele seks birdier, en fantastisk eagle fra 160 meter, to bogeyer og en lei avsluttende dobbelbogey ble fasit, men nordmannen klatret allikevel 37 plasser. Før helgens avsluttende runder har han fire slag opp til topp 10.

Under lørdagens «moving day» fortsatte Ventura den gode trenden. Med fem birdier og kun én bogey klatret den tidligere Oklahoma State-eleven 13 nye plasser på ledertavlen, og samtidig tre plasser på den prosjekterte sammenlagtoversikten. 

Ventura ligger på en delt 34. plass før avslutningsrunden, og slår ut 16:26 norsk tid med amerikaneren Brandon Crick.

Se ledertavle

LET Access

Trioen Michelle Forsland, Tina Mazarino og Karoline Lund befant seg Frankrike denne uken, hvor det kun ble spilt to runder grunnet dårlig vær.

Førstnevnte var helt oppe på en tredjeplass etter en solid førsterunde på -2, men fikk det tøffere lørdag og endte til slutt på en 24. plass.

Mazarino vant sin første turnering på LET Access-touren i Tsjekkia for tre uker siden, og tok sin sjette topp 10-plassering for sesongen i Frankrike. 24-åringen ligger på tredjeplass på Order of Merit med kun to turneringer igjen, hvor de seks beste får plass på Ladies European Tour. 

Karoline Lund leverte en meget god avslutningsrunde på -1 og klatret til en delt 18. plass lørdag. 

Australske Kelsey Bennett vant turneringen.

Se ledertavle

DP World Tour

Espen Kofstad pegget opp i Irish Open denne uken, hvor blandt andre Rory McIlroy også deltar. Nordmannen fikk det tøft både torsdag (+3) og fredag (+4), og endte fem slag bak kuttgrensen.

Matteo Manassero leder på -6, med McIlroy jaktende på -4.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS