PGA TOUR//

Bogeyfri Hovland på seiersjakt: – Det var veldig bra

Da han trengte det som mest, leverte Viktor Hovland en feilfri runde golf, og er med det på god vei til både BMW Championship og Tour championship.

Viktor Hovland leverte et bogeyfritt scorekort på lørdag, og trenger mer av det samme når jakten på Hideki Matsuyama starter på søndag.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland fortsetter storspillet i tittelforsvaret av FedExCupen. Etter lørdagens bogeyfrie 68-runde (-4) var det en godt fornøyd nordmann som snakket med pressen.

– Det var veldig bra. Jeg var tålmodig, og ga meg selv mange muligheter. Jeg kunne gjerne slått meg litt nærmere flagget noen ganger, men jeg gjorde ikke så mange feil. Det var mye midt på greenen, og ganske stressfritt. Bogeyfritt var det også. Det var en del slag i dag som føltes som gamle saker. Det er kult å se at ballen begynner å oppføre seg på riktig måte igjen, sier Hovland.

Håper på brennhet putter

Det er bare de femti beste på FedExCup-rankingen etter at vinneren av St. Jude championship er kåret, som går videre til neste ukes BMW championship. Sistnevnte turnering kan regnes som semifinalen i årets FedExCup, og uken etter spilles sesongfinalen Tour championship, den som Hovland vant i fjor.

For å kvalifisere til den, må man være blant de tretti beste på FedExCup-rankingen.

– Det er en jobb å gjøre fortsatt, men jeg får prøve å sanke så mange poeng som mulig denne uken for å forbedre posisjonen. Jeg må nok spille bra neste uke også for å ha sjans til å komme meg til East Lake (Tour championship, journ.anm.). I dag traff jeg mange fairwayer fra tee, og mange greener.  sier Hovland.

- Hva skal til for å vinne igjen?

- Jeg må fortsette å spille bra, så får vi se hva som skjer. Jeg må slå litt nærmere flagget, og så trenger jeg en brennhet putter. Det kan jeg ikke kontrollere, men forhåpentligvis går puttene i,

Fulgte opp kanonrunden

Frem til fredagens runde, så det ikke spesielt lyst ut med tanke på om tittelforsvareren i det hele tatt ble å se i BMW championship neste uke. Men det var før fredagens kanonrunde på 63 slag (-7)

På lørdag fulgte en revitalisert Hovland opp med mer av det samme. Fire birdier og fjorten par tilsier et feilfritt scorekort og 66 slag. Det betyr nye fire plasser opp på ledertavlen til 3.-plass, og skulle det stå seg til søndag kveld, så vil Hovland avansere fra 57.-plassen han hadde på FedExCup-rankingen før turneringen - altså utenfor det gode BMW-selskap - og helt opp til 20.-plass..

En tredjeplass vil også være nok til å sikre spill i Tour championship. 

– Det er lenge siden jeg har sett ham så god, sier Max-kommentator Per Haugsrud.

– Fritt for bogeys i dag. Klassegolf, legger kommentatorkollega Henrik Bjørnstad til.

Innen den tid skal Hovland jakte på den suverene lederen av St. Jude championship, Hideki Matsuyama (JP), som leder turneringen med fem slag på Nick Dunlap (USA) med atten hull igjen å spille. Hovland (-11) følger på plassen etter, ytterligere ett slag bak.

På søndag slår Hovland ut sammen med verdensener Scottie Scheffler (USA) klokka 19.30, norsk tid.

LEDERTAVLE

Powered by Labrador CMS