LPGA TOUR//

Borge falt av i tetkampen etter tung «moving day»

Celine Borge gikk tre over par på tredjerunden i FM Championship, men har fortsatt topp-10 innen rekkevidde.

Celine Borge fikk det ikke helt til å stemme på tredjerunden lørdag, og falt til en delt 26. plass.
Publisert

Etter en knallsterk 68-runde fredag, var Celine Borge helt i toppen i ukas LPGA-turnering i Massachusetts. Men tredjerunden ble ikke helt som Vestfold GK-spilleren håpet, og dermed falt hun til en delt 26. plass før finalerunden søndag.

Det startet med et oppskriftsmessig par på tredjerunden, men allerede på hull to kom smellen da Borge måtte tåle en dobbelbogey på par 5-hullet. Med nye bogeyer på hull 6 og 8 – og bare en enslig birdie på front – fikk den norske jenta en tøff start på lørdagen.

Heldigvis stabiliserte spillet seg mer på de siste ni hullene (en birdie, en bogey). Borge kom seg inn på 75 slag, tre over par, men er fortsatt to under par totalt etter den imponerende innledningen på turneringen.

Forhåpentligvis kan den norske LPGA-stjernen finne tilbake til storspillet på sisterunden. Og det er ikke så mye som skal til. Fra tee og på innspillene avslører ikke statistikken de store forskjellene på de to første rundene (71 og 68 slag) og 75-runden lørdag.

Den eneste vesentlige endringen var på greenene. På fredagens bogeyfrie runde brukte Borge bare 24 putter. Lørdag måtte hun opp i 29. 

På en jevn ledertavle har hun likevel bare tre slag opp til topp-10. Sør-koreanske Jin Young Ko leder turneringen på -11, to slag foran amerikanske Lauren Coughlin og tre foran spanske Carlota Ciganda

Her er ledertavlen

 

Powered by Labrador CMS