Toursveipet//

Borge henger med i toppen etter birdieshow

Det er nordmenn i aksjon både i Europa og USA denne uken, og på LPGA-touren leverte Celine Borge et usedvanlig fargerikt scorekort etter runde 1.

Celine Borge jakter en god sesongavslutning i Ohio denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Klinten skal skilles fra hveten i golfverden de neste ukene, når sesongene avsluttes og kortene til neste sesong skal deles ut. 

Denne uken har vi norske spillere på LPGA, Ladies European Tour, LET Access Series, Q-School og Korn Ferry. Og flere av dem har kommet godt i gang.

LPGA Tour

Celine Borge har hatt en middels sesong på LPGA-touren og må bruke de siste turneringene til å forbedre kategorien på LPGA-touren sin til neste år. Under Kroger Queen City Challenge i Ohio føk hun ut av startblokkene.

Allerede etter syv hull var Vestfold-spilleren fire slag under par, uten å ha omsatt sjansene på de to tidlige par 5-hullene. Borge nullet deretter ut de to bogeyene på 10 og 11 med birdier på 12 og 14, før hun avsluttet runden med bogey på 17 og en ny birdie på hull 18. 

Det holdt til en 68-runde (-4), og en foreløpig delt 8. plass, ett slag bak superstjernene Nelly Korda og Leona Maguire. Ashleigh Buhai leder på -7.

Se ledertavle

Ladies European Tour

Fire norske kvinner kjemper om en av årets største pengesekker i La Sella Open rett utenfor Alicante denne uken. Premiepotten er på en million euro.

Dorthea Forbrigd har kommet best i gang av de norske. Etter en førsterunde som inkluderte en eagle, tre birdier og tre bogeyer i tillegg til 11 par ligger den 27 år gamle norgesmesteren to under par og tre slag bak trioen i tet.

Et stykke lenger bak finner vi Maiken Bing Paulsen på +3 (T89) og Marianne Skarpnord og Madelene Stavnar på +5 (T111).

Se ledertavle

Q School

Gjennom tre forskjellige steg skal flere hundre spillere begi seg ut på den månedslange kvalifiseringen (Q-School) og til slutt bli til 25 heldige som får spillerettigheter på Europa-touren. 

Etter tre av fire runder i England henger Mats godt med i første Q School-steget. Nordmannen åpnet med -1 tirsdag, fulgte opp med en bogeyfri -5 onsdag og kom seg én under par etter to tidlige bogeyer på torsdagens tredjerunde.

Det holder til en foreløpig delt 4. plass, som er godt innenfor grensen for deltakelse i steg to.

Ege slår ut på sisterunden 10:09 sammen med colombianske Jorge Garcia og skotten med det meget kledelige navnet Sandy Scott.

Se ledertavle

LET Access Series

Tina Mazarino er svært nærme å sikre opprykk til Ladies European Tour. Kjekstad-spilleren ligger på tredjeplass sammenlagt med to turneringer igjen, hvor seks spillere får det gjeve kortet. 

Onsdagens førsterunde var av den bunnsolide sorten, med seks birdier og kun én bogey på scorekortet. Torsdag gikk Mazarino +1 og ligger på en delt 14. plass totalt, fem slag bak duoen i tet. 

Karoline Lund (-3, T17) og Michelle Forsland (på par, T36) klarte også kutten, mens Kristin Sim (+5, T70) og Hanne Sofie Borgen (+27, 105) fikk helgefri

 Norsk Golf oppdaterer artikkelen med informasjon om Kristoffer Ventura når han er ferdigspilt på Korn Ferry.

Powered by Labrador CMS