TGL GOLF//

Datoer klare – slik spilles Tigers og Rorys superliga

Mandag slapp Tiger Woods og Rory McIlroy terminlisten for sitt nyopprettede laggolf-konsept. 24 stjerner er klare for den teknologidrevne nyvinningen.

Justin Thomas (f.v.), Rory McIlroy, Tiger Woods, Collin Morikawa, Xander Shauffele og Wyndham Clark er på hvert sitt lag i TGL.
Publisert

Vår egen Viktor Hovland er dessverre ikke blant de 24 spillerne, men det er Ludvig Åberg. Og den svenske publikumsyndlingen får selskap av blant andre Justin Thomas, Collin Morikawa, Xander Schauffele, Wyndham Clark, Tommy Fleetwood og Shane Lowry – i tillegg til grunnleggerne Woods og McIlroy selv.

Etter at første sesong ble utsatt i ett år, har TGL nå sluppet terminlisten for 2025. Sesongen starter tirsdag 7. januar og avsluttes med et sluttspill 24.-25. mars.

Starter på nyåret

TGL består av seks lag med fire spillere på hvert lag. Ligaen debuterer på den amerikanske TV-kanalen ESPN den 7. januar. New York Golf Club, ledet av regjerende PGA- og The Open-champion Schauffele, skal da møte Bay Golf Club, med Lowry, Clark og Åberg. 

Hvis alt går etter planen, vil Woods gjøre sin debut i den nye satsingen i andre serierunde da hans Jupiter Links Golf Club skal opp mot Los Angeles Golf Club, ledet av Morikawa. Woods gjennomgikk en ryggoperasjon i september og det er fortsatt uklart når han forventer å spille igjen. 

Alle matchene i den nye ligaen spilles i SoFi Center, nyrenovert etter omfattende skader i november i fjor.

Alle matchene varer i to timer og spilles i SoFi Center, en spesialdesignet arena med 1.500 seter i Palm Beach Gardens i Florida. Et strømbrudd i november i fjor forårsaket omfattende skader på strukturen, noe som tvang TGL til å utsette lanseringen til 2025. 

– TGL byr på lagspill med PGA Tour-stjerner, med den samme energien som publikum er kjent med fra andre lagidretter. En nær og intens stadionopplevelse for golf i en skala som ingen har sett før, sier Mike McCarley, administrerende direktør og grunnlegger av TMRW Sports i en pressemelding. 

Vil utfylle PGA-touren

Spilleplanen til TGL vil utfylle PGA-tourens sesong med en rask, underholdende og teknologidrevet lagkonkurranse. Målet er å fange interessen til et bredere tv-publikum, med elementer som er kjent fra andre idretter. 

Matchene skal spilles på en blanding av virtuelle golfhull og et nærspillsområde for bunkerslag, chipping og putting. Tre spillere fra hvert lag konkurrerer i en 15-hulls kamp. De fire beste lagene går videre til semifinaler 17.-18. mars, uken etter Players Championship. 

Finalene – i et best-av-tre-format – er planlagt til 24.-25. mars.

PS! Hele 16 kamper vil bli vist på amerikansk TV i beste sendetid. Det er foreløpig ukjent for Norsk Golf om TGL sendes på norske plattformer. Det som er klart, er at Hovland ikke blir å se i det nye formatet. 

Her er lagene som skal gjøre opp om SoFi Cup

Atlanta Drive Golf Club: Justin Thomas, Patrick Cantlay, Billy Horschel og Lucas Glover.

Boston Common Golf: Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, Keegan Bradley og Adam Scott.

Jupiter Links Golf Club: Tiger Woods, Max Homa, Tom Kim og Kevin Kisner.

Los Angeles Golf Club: Collin Morikawa, Saith Theegala, Justin Rose og Tommy Fleetwood.

New York Golf Club: Matt Fitzpatrick, Rickie Fowler, Xander Schauffele og Cameron Young.

The Bay Golf Club: Ludvig Åberg, Wyndham Clark, Min Woo Lee og Shane Lowry.

Her kan du lese mer om ligaen

Powered by Labrador CMS