TOURSVEIPET//

Drømmeavslutning for Krogh - avanserte stort

Kristian Krogh Johannessen klatret voldsomt på ledertavlen etter en utrolig avslutning på sin tredjerunde i Madrid.

Kristian Krogh Johannessen avsluttet seks under par på de siste fem hullene.
Publisert Sist oppdatert

Selv om samboerne Viktor Hovland og Kristoffer Ventura ikke spiller denne uken, er det en rekke andre norske golfproffer som spiller for fremtiden, lønnsøkning, opprykk, heder og ære på en rekke forskjellige golftourer.

På Europatouren (DP World tour) er Kristian Krogh Johannessen eneste gjenværende nordmann etter at Espen Kofstad trakk seg underveis i torsdagens åpningsrunde. Krogh greide kutten med minst mulig margin, og fikk bare en sånn passe god åpning på lørdagens runde.

Så tok det helt av.

Kroghs monsteravslutning

Drammenserens scorekort var på ingen måte av det spektakulære slaget, med én fattig birdie og to bogeyer i løpet av de første tretten hullene.

Men så: Eagle. Birdie. Birdie. Birdie. Birdie.

Dermed seks under på de siste fem hullene, og -6 for dagen. 66-runden gjorde at Krogh tok store steg opp på ledertavlen, helt opp til 22.-plass før søndagens sisterunde. Avstanden opp til topp 10 er bare to slag.

Ledertavlen

Flom og uvær for Reitan

På nivået under, Challengetouren, har flom og uvær sørget for at Kristoffer Reitan ikke har slått et eneste slag i løpet av to dager. Reitan ligger på delt 4.-plass etter sin åpningsrunde på 69 slag (-3).

Turneringenskomiteen har besluttet at det skal spilles ytterligere atten hull på søndag, slik at vinneren av Swiss challenge kåres som følge av 36 hull.

Ledertavlen

Forbrigd best av de norske

På damenes europatour (LET) fikk det norske spillerne en strålende åpning etter at Marianne Skarpnord leverte fantastisk golf i sin første runde, og lå i rygg på lederen før runde to. Skarpnord greide ikke å følge opp, men Dorthea Forbrigd plasserte seg innenfor topp 10 før siste runde.

På lørdag greide dessverre ingen av de norske å heve spilet. Både Forbrigd og Skarpnord avsluttet med en 74-runde, og falt til henholdsvis 28.-plass og 43.-plass

Madelene Stavnar greide ikke kutten.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS