TOURSVEIPET//

Ege best av fire norske – Ventura slåss for opprykk

Det er flere norske proffer enn Viktor Hovland i aksjon denne uka. Her er en statusrapport.

Mats Ege fikk en god åpning i Danmark torsdag.
Publisert

DP World Tour

Hele fire (!) nordmenn var i startfeltet da Danish Golf Championship ble innledet på Lübker Golf Resort utenfor Århus torsdag. I tillegg til Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen hadde Kristoffer Reitan og Mats Ege fått invitasjon til å delta, og det var sistnevnte som startet best av de fire norske håpene.

Den tidligere East Tennessee-studenten åpnet med en sterk 69-runde, to under par. Dermed er han helt oppe på delt 14. plass når tre runder gjenstår. Eges runde inneholdt fem birdier og tre bogeyer.

Også Reitan kom bra fra det torsdag. Oslo GK-spilleren senket tidlig tre birdier, og hadde en kanonrunde på gang da han røk på to dobbelbogeyer på hull 13 og 18.  Han endte likevel dagen på par, og holder en 47. plass før andrerunden.

Kofstad og Krogh er begge +3, og må kjempe for å klare kutten fredag. Hjemmespilleren Rasmus Højgaard leder turneringen på -6. 

Her er ledertavlen


Korn Ferry Tour

Det knytter seg stor spenning til Kristoffer Venturas sesongavslutning på Korn Ferry Tour. Før Albertsons Boise Open denne uka ligger nordmannen på 20. plass, godt innenfor de 30 beste som premieres med opprykk til PGA Tour neste sesong.

Torsdag åpnet Ventura to under par i Idaho. Som vanlig er scorene lave på Korn Ferry-touren, hvor spillerne er gode og banene enklere enn på PGA-touren. Derfor holder nordmannens runde bare til en 40. plass etter første spilledag. 

Det vil i så fall bety at han rykker ned til en 22. plass på poenglisten sammenlagt. Og selv om det ikke skulle bety all verden, får vi håpe at Ventura kan klatre på ledertavlen når den andre runden spilles fredag.

Her er ledertavlen


Challenge Tour

Andreas Halvorsen er en annen nordmann som kan rykke opp denne sesongen. Larvik GK-spilleren har hatt en sterk sesong på Challenge Tour, og ligger nå på en 15. plass på poenglisten hvor de 20 beste tilbys en plass på DP World Tour neste år.

Halvorsen er imidlertid ikke med denne uka. I Indoor Golf Group Challenge i Vesterby er Herman Wibe Sekne eneste norske deltaker. Den ferske Oslo GK-proffen fikk imidlertid ingen god start i Sverige. Han endte +4 på førsterunden og er helt nede på 129. plass.

Her er ledertavlen


LPGA Tour/Ladies European Tour

Det er ingen norske jenter i startfeltet når de beste kvinnene i verden er samlet til AIG Women´s Open på St. Andrews denne uka. Engelske Charley Hull tok ledelsen torsdag ved å spille Old Course på 67 slag, fem under par.

Her er ledertavlen


LET Access Tour

Fire norske spillere – Hanne Sofie Borgen, Karoline Lund, Kristin Sim og Tina Mazarino – stilte til start da Ladies Slovak Open ble innledet torsdag. Og igjen var det Mazarino som kom best fra det. 

Kjekstad GK-spilleren åpnet med en 70-runde, to under par, og overnattet dermed på en delt 4. plass. Lund (+2), Borgen (+4) og Sim (+9) er et godt stykke ned på ledertavlen.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS