LEGG TIL KICKER//

Eges ville runde: Forbedret seg med 19 slag

En av Norges ferskeste golfproffer, Mats Ege, så ikke ut til å greie kutten på Challengetouren denne uken. Det var før han fulgte opp torsdagens 79-runde med en 60-runde på fredag.

Mats Ege leverte en vill andrerunde på dag to av Blot open de Bretagne i Frankrike.
Publisert Sist oppdatert

Dermed avanserte Ege 98 plasser på ledertavlen, fra 146. til 48. plass, og to slags margin til under kuttgrensen i Challengetour-turneringen Blot open de Bretagne.

– Det var en veldig god følelse. Jeg spilte veldig bra fra tee, og så droppet det i noen flere putter fra middels langs hold. Spesielt etter spillet i går og noen litt trauste runder siste ukene, er det kjekt å se hva som bor i en, sier hovedpersonen selv til Norsk Golf etter fredagens runde bestående av ti birdier og åtte par.

– Hva er hemmeligheten, det er sikkert ganske mange der ute som vil vite hvilken bryter man trykker på for å forbedre seg med nitten slag fra en runde til den neste?

–Førsterunden ble litt av alt; et par store misser fra tee i kryssvind som førte til tapt ball. En slik start gjør at man fort havner bakpå og begynner å jage litt pinner og slikt som man gjerne ikke burde, for det er ikke så lett i mye vind. I dag gikk jeg ut med senkede skuldre i fint vær.

Selvkritisk sørlending

Ege er inne i sin første sesong som profesjonell golfspiller.

Mats Ege forbedret seg med nitten slag fra torsdag til fredag.

– Det var vært greit, ikke den beste golfen. Så det har jo vært litt kjedeligere enn håpet på, men føler jeg har fått gjort veldig mye bra jobb nå siste ukene, så jeg har troa på at fremover blir det en del bedre enn siste ukene. Det har absolutt ikke vært noe kriseresultater, bare litt daft. Det har blitt litt reising i det siste, rett fra slutten av college til proff, så neste uke blir fort sjette uke på rad så skal bli greit en noen dager uten fult kjør, og så få halvannen uke med trening før det er på tide å prestere igjen, sier Ege.

Ege er langt ifra den eneste nordmannen som stiller til start i turneringen, og det er flere landsmenn i rødt, hvitt og blått som briljerer.

God norsk uke

Kristoffer Reitan deler 5.-plassen etter halvspilt turnering, og er med det beste nordmann.. Det kryr av sirkler på Reitans scorekort (tolv i tallet), og runder på -2 og -6 holder til -8 totalt. 

Formspiller Andreas Halvorsen, fersk fra sin første seier på neste øverste nivå i europeisk golf, ligger på delt 7.-plass etter runder på 70 og 63 slag. 

Den fjerde nordmannen i feltet, Herman Sekne, ser ut til å misse kutten. Svenske Björn Åkesson (-13) leder turneringen i skrivende stund.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS