DP world tour//

– En av de beste rundene jeg noen gang har spilt

Kristoffer Reitan er tilbake for fullt, og ligger på delt andreplass i Danish Golf Championship etter en fantastisk fredagsrunde.

I tøffe forhold klatret norske Kristoffer Reitan 46 plasser på ledertavlen fredag.
Publisert Sist oppdatert

Fire nordmann tok den korte turen til Danmark og Lübker Golf Resort i Århus denne uken. Etter to runder henger både Kristoffer Reitan (26) og førsteårsproff Mats Ege (24) godt med. 

Det var sistnevnte som åpnet best, med en runde på 69 slag (-2). En litt tyngre fredag endte på par, etter tre birdier, tre bogeyer og 12 par. Det er godt nok til en delt 22. plass enn så lenge, med en del spillere igjen på banen.

I mai 2022 annonserte Reitan at han ikke skulle spille golf på en stund, og at han ikke visste om det ble noe comeback i det hele tatt.  Nå er han tilbake, og denne fredagen var det hold i ordtaket «det er deilig å være norsk i Danmark» for hans del.

Reitan lå på en delt 47. plass da alle scorekortene var signert torsdag, men klinte til med dagens (foreløpig) nest beste andrerunde, og klatret helt opp til en delt ledelse, sammen med hjemmehåpene Rasmus Højgaard og Rasmus Nergaard-Pettersen, samt franskmennene Adrian Saddier og Frederic Lacroix. Først- og sistnevnte har hull igjen å spille.

Kanonrunden inneholdt hele seks birdier, kun én bogey og 11 solide par i kraftig regnvær og sterk vind. Hovedpersonen selv var meget fornøyd etter halvspilt turnering.

– Det var grusomme forhold der ute. Jeg jobber med en del greier i spillet mitt om dagen, og det blir ikke enklere når det er såpass mye vind og regn. Men i dag håndterte jeg det veldig bra, og jeg vil tørre å påstå at dette er en av de beste rundene jeg noen sinne har spilt.

– Jeg er åpenbart veldig happy med spillet i dag, og gleder meg til en helg med videre jobbing, avslutter 26-åringen.

Runde 2 ble ferdigspilt lørdag morgen, og Lucas Bjerregaard gikk til -7. Oslo-spilleren slår ut på «moving day» 13:40, sammen med nevnte Højgaard og Julien Guerrier.

Det er meldt mer regn i helgen, men i følge Meteorologisk Institutt skal det være opphold mens det spilles golf.

Kristoffer Krogh-Johannessen og Espen Kofstad stilte også til start, men begge ser ut til å misse kutten med god margin.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS