Solheim Cup//

Europa kjempet til det siste – USA vant Solheim Cup

Tutta og co måtte gjøre det helt store for å ha sjanse til å ta sin fjerde Solheim Cup på rad. De holdt liv i kampen nesten helt til slutten, men USA vant trofeet for første gang siden 2017.

Etter en intens og dramatisk finaledag var det til slutt Team USA som kunne juble for seier i årets Solheim Cup.
Publisert

– Vi trenger et mirakel, sa Suzann Pettersen etter lørdagen var unnagjort og det kun gjenstod 12 singelmacther igjen. På tidspunktet var stillingen 10-6, og amerikanerne trengte bare 4,5 poeng for å vinne sin første Solheim Cup siden 2017. 

Kapteinen startet med sende ut Charley Hull i duell mot verdensener Nelly Korda, som hittil hadde til gode å tape i årets turnering. Det var et klokt valg for den engelske kvinnen knuste Korda 6&4. 

De neste fire matchene ble alle vunnet på dominerende vis. Megan Khang slo Emily Kristine Pedersen 6&5, Georgia Hall slo Allison Lee 4&3, Allisen Corpuz slo Anna Nordqvist 4&3 og Rose Zhang slo Carlota Ciganda 6&4. 

Den amerikanske ledelsen hadde økt til 13-8, men på tidspunktet var det aldeles ikke sikkert at trofeet skulle bli på amerikansk jord. For europeerne kjempet med nebb og klør. 

Jevn sluttspurt

For i de første fem matchene var det tydelig om hvem som skulle vinne, var det på langt nær sannheten i de siste syv. 

Flere av de europeiske spillerne holdt knappe ledelser i sine matcher og de var lenge jevnt. Opptil flere ganger viste prognosene europeisk seier dersom stillingene skulle holde hele veien inn. Riktignok med knappest mulig margin. 

I samme tidsrom hadde USA «matchball» flere ganger, og kunne ha vunnet dersom enten de selv satte en putt, eller en av europeerne bommet sin. 

Først holdt Celine Boutier liv i kampen ved å slå Lexi Thompson på 18. hullet. Like etterpå holdt Maja Stark liv i håpet ved å sette en tre-meters putt for å dele sin kamp. 

På den tredje «matchballen» klarte omsider verdenstoer Lilia Vu å konvertere muligheten til en seier da hun rullet i sin birdieputt på det 18. hullet. Da vant hun sitt andre hull på rad mot Albane Valenzuela for å tvinge frem det ene halve poenget USA trengte for å komme over den magiske grensen på 14,5 poeng. 

Amerikanske spillere og kapteiner løp opp på greenen og omfavnet kalifornieren da seieren var et faktum. 

– Trodde vi skulle klare det

Innimellom jubelscenene kom Europas kaptein Suzann Pettersen til orde på sendingen. Hun understreket nok en gang hvor stolt hun var av de europeiske spillerne, og imponert over sluttspurten de klarte å gjennomføre. 

– Vi ga dem en kamp. Jeg tror ikke noen forventet at vi skulle være her så sent i dagen og fortsatt ha en sjanse. Det er litt vanskelig å tro at vi faktisk hadde en sjanse med en såpass dårlig start, og at vi ga dem et slikt forsprang, sa hun i TV-sendingen. 

– Men jeg hadde det gøy i dag. Det er alltid spennende på en søndag, sa hun med et smil om munnen. 

Suzann Pettersen gratulerer sin motpart Stacey Lewis etter den amerikanske seieren er et faktum

Tutta understreket at europeerne hadde troen flere ganger i løpet av dagen, spesielt da de siste matchene begynte å dra seg til. 

– Det var muligheter der ute, og flere ganger trodde vi at vi kunne klare det. Det kom ned til et par matcher. Jeg er glad på Stacys vegne, spesielt fordi det er på deres hjemmebane. 

– Men vi kommer til å være veldig sultne neste gang, konkluderte hun med et glimt i øyet. 

Sluttresultatet ble til slutt 15,5–12,5, noe som var mye nærmere enn mange hadde trodd fredag ettermiddag. 

Nå er det to år til neste Solheim Cup. Den skal spilles på Bernardus Golf like ved storbyen Eindhoven i Nederland. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS