Solheim Cup//

Europa må gjøre noe historisk for å vinne Solheim-trofeet

Aldri før har det europeiske laget vært bak før den siste dagen og vunnet Solheim Cup. Det må de gjøre søndag for å ha sjanse til å ta sin fjerde seier på rad. 

Georgia Hall, Charley Hull og resten av det europeiske laget må gjøre noe kontinentet aldri har klart før for å bli historiske i Solheim Cup-sammenheng.
Publisert

To dager er unnagjort på Robert Trent Jones Club i Virginia, USA. Hjemmelaget vant førstedagen 6-2, og lørdag delte de rivaliserende lagene poengene 4-4. 

Ettermiddagsmatchene åpnet med to dominerende seire til Team USA, hvor først Megan Khang og Alison Lee slo den svenske duoen Madelene Sagström og Anna Nordqvist 4&3. Deretter fulgte Rose Zhang og Andrea Lee opp med en dominerende 6&4-seier mot Linn Grant og Celine Boutier. 

Da de to første matchene var avgjort, vippet også de to siste. Dersom de også hadde gått i USAs favør hadde de rødkledde gått opp til en 12-4-ledelse sammenlagt, og kampen om årets Solheim Cup ville mer eller mindre vært over. 

Men som kaptein Tutta og resten av det europeiske laget har gjentatt gang på gang de siste par dagene – man gir seg ikke før det hele er avgjort. 

Det husket de fire europeiske jentene som fremdeles var ute på banen. 

Emily Pedersen og Carlota Ciganda tok et viktig poeng for å holde liv i kampen.

Carlota Ciganda og Emily Kristine Pedersen vant tre av de siste fem hullene og endte med å slå Lexi Thompson og Ally Ewing 2&1. Like etterpå holdt Charley Hull og Georgia Hall ledelsen hele veien til det 18. hullet i kampen mot Lilia Vu og Allisen Corpuz

Må tangere rekord

Dermed står det 10-6 før det hele avgjøres med tolv singelmatcher søndag. 

Kun én gang før har et Solheim Cup-lag kommet tilbake og vunnet turneringen etter å ha startet finaledagen fire poeng bak. Den bragden klarte nemlig Team USA på bortebane i Tyskland i 2015. Da tok de 8,5 av de mulige 12 poengene på finaledagen. 

Team Europa har på sin side aldri vunnet Solheim Cup etter å ha startet søndagen på bakbeina. Den trenden må de snu dersom Europa skal ha sjanse til å bli historiske med fire Solheim Cup-er på rad. 

Til info er det første lag til 14,5 poeng for å vinne turneringen, men dersom Europa får 14 poeng, beholder de trofeet ettersom europeerne er regjerende mestere. 

Finaledagen går i gang klokken 14.45 norsk tid. Da starter sendingen på Viaplay, med svenske kommentatorer. Blant annet er Solheim Cup-legenden Caroline Hedwall i kommentatorboden som ekspert. 

Her er ledertavlen 

Powered by Labrador CMS