Q-School//

Fire norske klare for neste steg: – Kjempet for det

Den lange kampen om DP World Tour-kort og arbeidsrettigheter på det øverste nivået i Europa har begynt. Så langt har fire norske spillere kommet seg forbi første hinder. 

Sebastian Eidsæther Syr ble best av de norske i Sverige
Publisert

Den lange veien mot DP World Tour, det høyeste nivået i europeisk herregolf, har begynt. Gjennom tre forskjellige steg skal flere hundre spillere begi seg ut på den månedslange kvalifiseringen (Q-School) og til slutt bli til 25 heldige som får spillerettigheter på Europa-touren. 

I ni forskjellige turneringer i syv forskjellige land stiller mange håpefulle herrer opp for å få en av plassene som kan ta dem videre til steg nummer to. Tilsammen er det noen gode håndfuller med nordmenn som stiller diverse steder, men i ukens kvalikk-turnering på svenske Arlandastad GK var det uten tvil flest av dem. 

Syv norske flagg var å finne på startlisten, og etter fire runder på den flotte banen like utenfor Stockholm var det tre av dem som klarte å havne blant topp-plasseringene som gir innpass i neste steg. 

Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK), Kevin Andre Wright (Drammen GK) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) havnet alle blant topp-ti. 

Syr ble best av dem på delt fjerdeplass på scoren –4. En god avslutningsrunde på 65 slag gjorde at han klatret 17 plasser på ledertavlen og dermed kom seg godt innenfor kravet. 

– Den runden var en solid golfrunde med få feil, og siste seks hullene slo jeg noen solide innspill og satte de gode birdie og eagle-sjansene jeg fikk, forteller han til Norsk Golf. 

– Alt i alt så har jeg kjempet litt for det denne uken, men avsluttet veldig bra som er godt å ta med seg videre, konkluderer Syr. 

Heftige forhold

Etter kvalifiseringens første dag var det faktisk et norsk navn på toppen av listen, for Kevin Andre Wright leverte en sterk 64-runde (–6) i turneringens første dag. Med syv birdier og bare én bogey la han grunnlaget for en god uke, men ifølge han selv var det ikke førsterunden som var best. 

– Jeg vil faktisk si jeg spilte min beste golf på dag to, for det var noen av de verste forholdene jeg har spilt i mitt liv! Masse regn, vind som gjorde tre til fem køllers utslag og 11 grader i luften, på en allerede enormt krevende bane, skriver han i en tekstmelding til Norsk Golf. 

På dag to brukte Wright 71 slag (+1), og kombinert med de tre andre rundene på 64-69-73, holdt det til en 8. plass i Sverige. 

Rune Bøkeid (+7), Frithjof Rasmussen (+9), Tom Røed Karlsen (MC) og Casper Bjørult Kennedy (MC) kom seg ikke videre. 

Skogen klart

I tillegg til de tre som gikk videre i Sverige, spilte Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) i tilsvarende turnering forrige uke men i England. 

Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK)

Etter de tre første rundene (72-72-71) lå han akkurat utenfor topp elleve-plassene som sikret innpass i neste steg. Men på sisterunden klinte vestlendingen til med en 67-runde (–4), og kom seg på håret på riktig side av kvalgrensen. 

Steg nummer to (av tre) spilles samme helg i Spania. Mellom 31. okt-3. nov blir alle som klart kvalgrensen så langt fordelt utover fire forskjellige baner. 

Her er resultatene fra Sverige

Her er resultatene fra England

Powered by Labrador CMS