Juniorgolf//

Fire nye Srixon Tour-vinnere ble kåret

Der noen av klassevinnerne måtte kjempe for seierne i helgens juniorturnering på Nøtterøy GK, var det andre som kunne kontrollere seieren i land. 

Fire nye vinnere ble kåret på Nøtterøy denne helgen. Fra venstre: Marius Kvande (Surnadal GK), Kayla Raastad (Sandefjord GK,) Pok Thupok Pedersen (Losby GK) og Benjamin Mørland (Grimstad GK)
Publisert

Srixon Tour er det høyeste nasjonale nivået for norske juniorgolfere. Denne helgen var det duket for årets sjette turnering som ble spilt i Vestfold på vakre Nøtterøy Golfklubb.

Fordelt over fire klasser var det mange unge lovende som stilte til start, og som vanlig ble det mest jevnt i den eldste gutteklassen. 

Gutter U19

Før søndagens runde var det Benjamin Mørland (Grimstad GK) og Sander Vallestad (Sola GK) som ledet an på –5. Sistnevnte åpnet best med en birdie på det første hullet, men Mørland holdt nervene i sjakk. Utover i runden ble det flere bogeyer enn birdier for Sola-spilleren, og han falt fra i seierskampen. 

Men Mørland skulle bli utfordret fra annet hold. Cornelius Farhang (Oslo GK) startet syv slag bak lederduoen, men spilte seg raskt inn i seierskampen. Med seks birdier på det første 13 hullene, var han plutselig bare ett slag bak Mørland i tet. Dessverre for Oslo-spilleren ble det bogey på hull 14 og da neste birdie kom på hull 18, var det for sent. 

Benjamin Mørland holdt unna med runde på par og kunne innkassere sesongens andre seier på  få uker. Grimstad-spilleren vant også Garmin Norgescup på Holtsmark tidligere i august.

Farhang tok andreplassen, mens Fredrik Richardson (Byneset GK) tok tredje. 

Her er resultatene

Jenter U19

I den eldste jenteklassen ble det raskt tydelig hvem som kom til å ta hjem seieren. For med to runder på 76-74 på lørdag holdt Pok Tuphok Pedersen (Losby GK) en ledelse på fem slag før søndagsrunden var i gang. 

Men det betyr ikke at man skal seieren for gitt, noe Pedersen åpenbart visste. Hun leverte likesågodt turneringens beste runde blant jentene da hun kun brukte 71 slag (–1). Dermed økte hun seiersmarginen til elleve slag mellom første og andreplass.

Nevnte andreplass gikk til Julie Mathea Busch Braathen (Askim GK), mens Keira Julie Thalberg (Losby GK) tok tredje. 

Her er resultatene

Gutter U15

I den yngste gutteklassen ble det også til slutt en ganske klar vinner. Før finalerunden ledet Marius Kvande (Surnadal GK) med fem slag ned til Knut Magnus Erlandsen (Bærum GK), men så seg ikke fornøyd med det. 

Kvande åpnet med birdie-birdie men måtte spise en dobbeltbogey på det fjerde hullet. Derfra holdt han seg på par helt til det 18. hullet, et par 5. Der gjorde han som han gjorde dagen før – fikk eagle. Dermed ble det en runde på – 2 (–3 totalt), og endte med vinne turneringen med hele åtte slag. 

Nikolai Eric Goosen (Sunnfjord GK) leverte turneringens beste runde i klassen på 69 slag søndag, og klatret dermed opp til andreplassen. Nevnte Erlandsen tok tredjeplassen.  

Her er resultatene

Jenter U15

Den jevneste pallen kom i den yngste jenteklassen for der skilte det kun ett slag mellom de tre øverste plassene på ledertavlen. Fiona Wahlund (Losby GK) holdt på ledelsen før tee-off, men takket være en sterkt 74-runde (+2) fra Kayla Raastad (Sandefjord GK) var det sandefjordingen som kunne juble høyest da alle var ferdigspilt. 

Hun tok dermed det som blir hennes første seier på Srixon Tour for året. Andrea Solbakken Aas (Haga GK) tok andreplassen, mens nevnte Wahlund havnet på tredje.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS