Paragolf//

Fjæraa slo svenskene på hjemmebane

I en unik turnering der både svenske og norske paraspillere konkurrerte på Strömstad GK, var det nordmannen Fredrik Fjæraa som trakk det lengste strået i A-klassen.

Fredrik Fjæraa
Fredrik Fjæraa tok seieren i A-klassen på svensk jord.
Publisert Sist oppdatert

Både den norske og den svenske para-touren hadde denne helgen sine sesongfinaler. Dermed så de to forbundene på muligheten til å arrangere finalene sammen til én og samme turnering.

Derfor tok 24 paraspillere turen over grensen, til Strömstad GK, for å spille turneringen Helena Brobecks Pokal. I fem forskjellige klasser skulle du deles heder, ære og premier. I den gjeveste av dem ble det norsk seier.

For i klasse A (netto slagspill med handicap for spillere under 18,4 i hcp), var det hele 32 spillere som stilte til start. Blant dem svenskene Rasmus Lia og Felix Norrman, som begge er ranket høyt på verdensrankingen for paragolfere.

Fredrik Fjæraa tok pokalen foran alle svenskene.

Men etter de to rundene var det norsk navn på toppen av ledertavlen, nemlig fem-ganger Norgesmester Fredrik Fjæraa. Han spilte to runder på 70-71, hvor den siste av de to inneholdt hele to eagler (!).

Ikke nok med at han vant A-klassen i turneringen, men han tok også sammenlagtseieren i Para Norgescup.

Neste norske på listen ble Andre Toth som endte på 8. plass. Niclas Amundsen og Mette Havnaas, som kom rett fra RSM Playoff i England, endte på 17. og 18. plass.

Se hele resultatlisten her

Sammenlagtvinnere kåret

I de øvrige klassene ble resultatene som følger:

B-klassen: Jan Gleisner (Sverige)

Døve: Ole Theodor Sponberg (Norge)

9 hull: Alexander Johnsen (Norge)

Samtidig ble vinnerne av de forskjellige norske Order of Merit-listene kåret.

Order of Merit-vinnerne: Marianne Øen Karlsen (f.v.), Ole Røren, Fredrik Fjæraa og Marthe Grina. Åsmund Dehli var ikke tilstede.

A-klassen: Fredrik Fjæraa

B-klassen: Marianne Øen Karlsen

Døve A: Ole Røren

Døve B: Åsmund Dehli

9 hull: Marthe Karoline Grina