Klubbmesterskapene//

Golf-Norge er klare for over 100 klubbmesterskap

Kommende helg skal flere hundre klubbmestere kåres på tvers av det ganske land. Og om ikke gulroten om å bli klubbmester er nok, kjemper alle håpefulle om en ekstra belønning i år.

Oslo Golfklubb
Vinnerne i du utallige klubbmesterskapene denne helgen vil få muligheten til å spille Klubbmesternes mester på Oslo GK i september.
Publisert Sist oppdatert

Fra nord til sør i hele Norge skal det kåres klubbmestere de neste dagene. Salten GK like utenfor Bodø er en av over 100 klubber som er klare, selv om, selv om værmeldingen ikke akkurat er på samme lag. 

– Vi er veldig klare! Men vi har dessverre en stor utfordring med været, sier daglig leder Sigve Bollestad til Norsk Golf.

Ifølge statsmeteorologene kan det komme flere titalls millimeter med regn, samt vind i opptil liten storms-styrke. 

– Derfor ligger det an til at vi avlyser lørdagsrunden, og kun kjører én konkurransedag på søndag, forklarer Bollestad. 

Slik vil nok ikke Salten GK se ut i helgen, men det skal fortsatt spilles klubbmesterskap.

Til tross for dette vil det fremdeles hard kamp om titlene, og muligheten om en plass i turneringen Klubbmesternes Mester i hovedstaden i september er en ekstra gulrot, særlig for de yngre i klubben. 

– Klubbmesternes Mester er et godt tilbud og en fantastisk mulighet. Vi har noen ungdommer som vi håper kan hevde seg både i klubbmesterskapet og i den turneringen, sier Bollestad. 

Turneringen er en del av 100-års markering til Oslo GK, som sammen med Golfforbundet arrangerer den unike turneringen. 

Hovedstaden er klar

«KMM» er ikke før om noen uker, og før den tid skal også hovedstadsklubben utnevne sine representanter. Nylige tiltrådte daglige leder Bjørn Halvard Knappskog melder at Bogstad er klare for sitt eget klubbmesterskap. 

– Vi er klare! Det er 166 påmeldte i år, så det ligger an til en god konkurranse, sier han.

Men ei heller på Østlandet er ikke værgudene på samme side som turneringsavdelingen. 

– Det har regnet mye de siste dagene, men ifølge værmeldingen skal det heldigvis klarne opp i helgen, utdyper Knappskog. 

Oslo GK
Banen ved Bogstadvannet er klar for å gjennomføre klubbmesterskapet.

Klubbens beste golfere

Midt i landet er Atlungstad GK ved Hamar også klare for å utnevne sine klubbmestere. Med litt over 70 påmeldte ligger det an til en spennende helg på banen langs Mjøsa. 

– Vi kjører to runder på lørdag og en finalerunde på søndag. Fra de bakerste utslagsstedene, så nå skal vi virkelig kåre hvem som er klubbens beste golfere, forklarer daglig leder, Pål-Jan Stokke. 

– Vi oppmuntrer også våre medlemmer til å delta i klubbmesterskapet for å slå kompisene sine, det er ikke bare en turnering for de som kanskje kan vinne tittelen, legger han til.

LES OGSÅ: Her er 2023s klubbmestere!

Hvem enn som står øverst på pallen søndag ettermiddag vil i tillegg til å bli klubbmester og motta alle godene som medfører, få muligheten til å spille i nevnte Klubbmesternes Mester. 

– Det blir hyggelig å sende våre vinnere dit. Det er et positivt arrangement og en fin motivasjon.

Hull 17 på Atlungstad er et av Norges vakreste hull. Søndag kan det spille en hovedrolle i hvem som blir klubbmester i Innlandsklubben.

– Dårlig vær hører med

Helt i vest er en av Norges største golfklubber forberedt til klubbmesterskapet. Sola GK i Stavanger har over 3000 medlemmer, og å være klubbmester her er en stor ære. 

– Vi gleder oss alltid. Det er stor dag i klubben, forteller daglig leder André Mortensen. 

– Igjen er det meldt dårlig vær, men det hører vel nesten med i klubbmesterskapshelgen, legger han til med et smil.

På Solastranden er det duket for dyst denne helgen

Klubben spiller sitt mesterskap på begge sine baner, Solastranden og Forus. For som Mortensen sier, man må kunne spille begge banene godt for å bli klubbmester. 

– Hva synes du om Klubbmesternes Mester?

– Å kunne sende vinnerne våre til Oslo er morsomt. Jeg tror ikke det har vært noen avmeldinger på grunn av den potensielle belønningen, svarer Mortensen. 

NB! Norsk Golf ber alle klubber om å sende bilder av sine klubbmestere! Send til redaksjon@norskgolf.no.

Powered by Labrador CMS