CHALLENGE TOUR//

Halvorsen skadet – nå kan opprykket til Europa ryke

Andreas Halvorsen (27) ligger i øyeblikket på en opprykksplass til DP World Tour, men en kneskade truer Europa-drømmen.

Andreas Halvorsen sliter med kneet, og deltar ikke i Tyskland denne uka.
Publisert

Etter en god sesong på Challenge Tour, kjemper 27-åringen fra Larvik GK om opprykk til det høyeste nivået i Europa. Men når sju turneringer gjenstår, henger opprykksdrømmen i en tynn tråd.

Halvorsen er skadet – og vet ikke hvor mye han kan konkurrere resten av sesongen.

Problemer med kneet

– Jeg har problemer med kneet dessverre, og har hatt det en del tidligere også. Den siste tida har jeg spilt relativt lite for å holde det i sjakk, men det sa stopp igjen nå, forklarer Andreas Halvorsen til Norsk Golf.

Denne uka skulle han deltatt på Wittelsbacher Golf Club i Tyskland i jakten på poeng. Ved sesongslutt rykker de 20 beste på rankingen opp til DP World Tour. I øyeblikket er larviksgutten nettopp på 20. plass.

Etter seieren i Danish Golf Challenge i mai var han helt oppe på 8. plass, men etter sommeren har kneproblemene gjort at nordmannen har falt på listen.

Bare en sterk sesongavslutning kan nå redde opprykksdrømmen. Men selv vet han ikke hva han får med seg.

– Veldig usikkert

– Det er veldig usikkert, sier Andreas Halvorsen. 

– Jeg håper i hvert fall å få med meg slutten, de to turneringene i Kina og selve finalen. Noe mer blir bare bonus. Jeg må bare se hvordan de neste ukene blir.

Et opprykk til DP World Tour vil være en solid fjær i hatten for 27-åringen, som har gått den lange veien til europatoppen.

Allerede som 16-åring flyttet han alene til USA for å virkeliggjøre sin golfdrøm. Etter flere sesonger på den latinamerikanske PGA-touren, flyttet han hjem igjen til Norge og Larvik for å ta stegene i Europa.

LES OGSÅ//

Powered by Labrador CMS