Klubbmesternes Mester//

Håvard og Ole Remi fikk sjansen – tok turen fra nord

I år fikk alle Norges klubbmestere muligheten til å spille en «grand finale» på Oslo GK. Håvard Eilertsen fra Harstad og Ole Remi Hausner fra Tromsø var blant de 150 som deltok.

Håvard Eilertsen (t.v.) og Ole Remi Hausner spilte begge i Klubbmesternes Mester.
Publisert Sist oppdatert

– Det var en ekstra gulrot, det var jo det, sier Ole Remi Hausner.

Han snakker om klubbmesterskapet hjemme på Tromsø GK tidligere i sommer. Han og flere av konkurrentene var klare over at vinneren fikk muligheten til å representere hjemmeklubben i Klubbmesternes Mester. 

Ole Remi Hausner med kameraten Fredrik som caddie, i aksjon på Bogstad med Holmekollbakken i bakgrunnen.

I den unike turneringen ble alle klubbmestere fra hele Golf-Norge invitert av Oslo GK og NGF til hovedstaden for å konkurrere mot hverandre. 

Spillere helt fra Nordkapp i nord til Kristiansand i sør, benyttet seg av muligheten til en sjelden runde på Oslo Golfklubb. 

Blant dem Hausner fra Tromsø. I gruppe med Håvard Eilertsen (Harstad GK), Kim Andre Haugen (Nesbyen GK) og Svein Terje Eide (Haugesund GK), nøt de den vakre høstdagen. 

– Dette er et veldig bra opplegg, og en god måte å samle Golf-Norge på. Det har lenge vært en snakkis på klubben, forteller Håvard Eilertsen om ukene i forveien i Harstad. 

Oslo-helg

Samtlige i gruppen benyttet anledningen til få seg en «Oslo-helg». Noen besøkte familie, mens andre dro på konsert. Hausner og kameraten tok også med seg en av de andre golfbanene i området for å fylle ut «listen» over spilte baner. 

– Vi skal spille Miklagard på vei til flyplassen søndag, sier han. 

Men ingen i gruppen har spilt en bane som var i like god stand som det Bogstad viste seg fra. Selv om det var vått flere steder i roughen. 

– De greenene her vanskelige. Det tok noen hull å bli vant til dem, forteller Eilertsen. 

– Men for et flott bane det er. Den er utrolig fin.

Oslo golfklubb viste seg fra sin beste side da 150 klubbmestere møtte opp lørdag.

Hele gruppen er samstemte når de får spørsmål om de vil være med på noe lignende neste år.

– Om dere vinner klubbmesterskapet deres neste år, ville dere vært med på Klubbmesternes Mester da og?

– Ja, absolutt, svarer de i kor.

Kennedy og Wold vant

Det var en vakker høstdag i hovedstaden.

Selve konkurransen ble utspilt mellom 95 herrer og 46 kvinner. I herreklassen var det flere velkjente navn fra Golf-Norge med blant annet Jørgen Winther (Gamle Fredrikstad GK), Axel Einan (Asker GK), Thomas Hansen (Østmarka GK), Matthew Corny (Sandefjord GK) og Frithjof Åstorp Rasmussen (Grini GK). 

Men det var en annen proffspiller som tok seieren. Casper Bjørhult Kennedy fra Tjøme GK vant klubbmesterskapet hjemme i Vestfold i august, og kan nå også smykke seg med tittelen «Klubbmesternes Mester» i tillegg. 

Han leverte en bogeyfri-runde med tre birdier og én eagle på Bogstad. 

Nevnte Jørgen Winther (–3) og Axel Einan (–2) tok henholdsvis andre- og tredjeplassen. 

I dameklassen var det Marthe Wold (Sola GK) som vant. Hun leverte en sterk 73-runde som inneholdt fire bogeyer og tre birdier. Den siste birdien kom på det 18. hullet, noe som trengtes for Solveig Helgesen (Bjørnefjorden GK) på andreplass havnet kun ett slag bak Wold. 

Julie Loennechen (Nøtterøy GK, +6) knep tredjeplassen. 

– Et bra jubileumsår

Arrangementet var det siste offisielle i Oslo GKs 100-årsfeiring. Gjennom året har det jevnlig blitt gjennomført turneringer og happeninger på Bogstad. Klubbmesternes Mester var den siste offisielle i den forbindelse. 

Det var hovedstadsklubben og NGF som sammen inviterte klubbmestere fra hele landet til å møtes til dyst. Sportslig leder Christian Aronsen er glad over å ha kunnet gi denne muligheten til Golf-Norge.

– Det virker populært. Vi fikk full startliste ganske rask. Det er sent på sesongen, men folk ønsker uansett å komme til Oslo for å spille, forteller Aronsen. 

– Hvordan har dette året vært? Det har vært mye på agendaen i forbindelse med jubileet?

– Det har vært veldig mye på agendaen. Vi har i utgangspunktet mye fra før, også hadde vi den uka med jubileumsturneringer. Og måneden med NM også, så det har vært fantastisk mye. Hvis jeg kan si det på den måten, svarer han med et smil. 

Aronsen forteller at har vært slitsomt, men gøy. 

– Fordi det har vært så gøy, så klarer man liksom å holde motet oppe der. Jeg tror de fleste har vært superhappy med det året her, konkluderer han. 

Se hele resultatlisten her

Powered by Labrador CMS