Paragolf//

Havnaas og Larsen til semifinale i match-turnering

Mette Havnaas og Ellen Kathrine Larsen kom helt til semifinale i den anerkjente paragolf-turneringen RSM Playoff. 

Mette Havnaas
Mette Havnaas er blind, men kom helt til semifinale i en av årets største paragolf-turneringer.
Publisert Sist oppdatert

Paragolf er en voksende gren i golfen. De siste årene har det kommet egen verdensranking for spillere med forskjellige hemninger, det har blitt inngått samarbeid med profftourer som DP World Tour og R&A arrangerte i år for andre gang egen «The Open» for paraspillere.

I samme takt øker antallet turneringer, og ikke minst nivået på disse. 

De siste dagene har 32 av de beste paraspillerne fra Europa kjempet i matchspill-turneringen RSM Playoff på North Hants Golf Club i England. 

Der spilte tre nordmenn Niclas Amundsen, Ellen Kathrine Larsen og Mette Havnaas

Begge kvinnene kom seg videre i første runde, men måtte se seg slått i semifinalene. Havnaas tapte mot svenske Erika Malmberg, mens Larsen røk ut mot franske Alexia Girault.

Turneringen ble arrangert av det europeiske paragolf forbundet (EDGA), og i forkant uttalte president Tony Bennet at RSM Playoff tilbyr et unikt format for paragolfere. 

– Det tilbyr virkelig et elektrifiserende format for utviklende golfere. Vi er stolte av å ønske velkommen tilbake til ledende europeiske spillere fra verdensrangeringen for golfere med funksjonshemming (WR4GD). Samtidig får vi inn nye klasser, med blant annet kvinner, sa han ifølge Golf Business News.

Les også//

Powered by Labrador CMS