PGA TOUR//

Historiske Scheffler satte punktum med ny triumf

Scottie Schefflers (28) historiske sesong endte som fortjent – med FedEX-trofeet, 25 millioner dollar og familien ved sin side.

Scottie Scheffler har all grunn til å smile sammen med kona Meredith, sønnen Bennett og vinnertrofeet.
Publisert Sist oppdatert

De mest imponerende ved Scottie Schefflers overbevisende seier i Tour Championship søndag skjedde umiddelbart etter det verste slaget i turneringen. Ikke bare hans verste slag, men ukas verste. 

Scheffler hadde nettopp shanket ballen ut av en bunker på det åttende hullet og måtte svelge en sjokkerende bogey, hans tredje på fire hull. Og da Collin Morikawa gjorde birdie, hadde Schefflers tidlige ledelse på syv slag plutselig krympet til to. 

Men verdenseneren svarte som bare han kan gjøre akkurat nå. På det etterfølgende 223 meter lange par 3-hullet vippet han ut firerjernet og slo ballen inn til halvannen meter, satte putten – og fulgte opp med nye birdier på hull 10 og 11. 

Endelig med pokalen

Det var game over. Det var bare rett og rimelig. Det var også på tide. 

Også i 2022 og 2023 kom Scheffler til East Lake i front, og forlot Atlanta med nok penger i lommene, men der var også hans egne hender begravet i  skuffelse. Først tapte han mot Rory McIlroy, så mot Viktor Hovland. Men denne gangen holdt han den enorme FedEx Cup-trofeet.

– Om jeg skal være ærlig med meg selv, så ja, det plaget meg, sa Scheffler da han ble spurt om hvordan det føltes i de to foregående årene.  

– Jeg har vært årets spiller de siste to årene, og jeg har ikke dratt herfra med dette trofeet. Det etterlater definitivt en dårlig smak i munnen ved slutten av året, spesielt når jeg starter med en ledelse. Du bør vinne turneringen hvis du starter med flere slag enn andre. Det er slik jeg føler det.

Han kunne ikke helt forklare hvorfor det gikk galt i to år på rad. 

– Kanskje la jeg for mye press på meg selv for å prestere, jeg vet ikke. Men i år gjorde jeg en god jobb med å bare holde meg mentalt fokusert og holde hodet nede. Jeg hadde en virkelig god uke og klarte å avslutte på riktig måte.

Scheffler løfter pokalen etter seieren på East Lake søndag.

Så mye tjente han

Ved å kjempe seg tilbake og levere en avsluttende runde på 67 slag, fire under par, tok han sin syvende seier på PGA-touren for året. Samtidig sikret han seg premien på 25 millioner dollar som går til FedExCup-mesteren. 

Scheffler startet turneringen ti under par, endte 30 under totalt, og slo Morikawa med fire slag. Det satte punktum for en historisk bra sesong, som også inkluderte et OL-gull i Paris.

Scheffler får også med seg åtte millioner dollar for å lede FedExCup-rankingen ved slutten av den ordinære sesongen. De kommer i tillegg til 29 228 357 dollar i offisielle premiepenger. Summert opp tjente verdenseneren rekordhøye 62 228 357 dollar i år.

Det er 3,3 millioner dollar per turnering, 830  000 dollar per runde, 12 000 dollar per slag og 3000 dollar per minutt ute på banen.

NB! Også Viktor Hovland fikk en svært god avslutning søndag. Tittelforsvareren endte på 12. plass i Tour Championship etter en sisterunde fem under par. Etter en trøblete sesong fikk nordmannen det meste til å stemme i den store tourfinalen, spesielt i de to siste rundene, og endte totalt 15 under par. 

Her er resultatene

Sønnen Bennett fikk være med på feiringen i Atlanta.
Powered by Labrador CMS