Srixon Tour// Junior-NM

Hjemmehåpet Benjamin (19) tok junior-NM gullet

Benjamin Killingstad (Haga GK) tok opp kampen med konkurrentene fra naboklubben Oslo GK. Han slo dem alle på oppløpssiden i det som var hans siste juniorturnering i Norge. 

Hjemmebanefavoritten Benjamin Killingstad kunne knytte neven da han fjernet all tvil med en birdie på det 72. hullet.
Publisert Sist oppdatert

– Denne turneringen har vært et mål hele sesongen. Da jeg så på kalenderen at min siste juniorturnering både var på hjemmebane og var junior-NM, tenkte jeg det hadde vært perfekt. 

– Heldigvis gikk drømmen i oppfyllelse, sier Benjamin Killingstad fra vertskapsbanen Haga GK etter å ha tatt gullet junior-NM. 

Med fire runder på 71, 72, 67 og 70 slag kjempet hjemmefavoritten seg til en score på fire under par, som holdt til seier med to slags margin ned til Daniel Werner Nilsson (Oslo GK).

Hjemmefavoritten tok gullet, men ikke uten kamp fra naboene hos Oslo GK

Som vanlig var det ikke uten dramatikk når Norges fremste juniorspillere møtes til turnering, for lenge så det ut til seieren skulle havne hos nettopp Oslo GK fremfor Haga. 

Under finaledagen ble det spilt 36 hull, og før første utslag hadde funnet sted var det nettopp Oslo som hadde en grep om de edleste medaljene. I tillegg til Nilsson var klubbkameratene hans Leon Sebastian Hauger og brødrene Cornelius og Fridtjof Farhang alle i tetkampen. 

Samtlige Oslo-spillere leverte runder på 60-tallet de første dagene, med Haugers 65-runde (som inneholdt hele syv birdier) som et naturlig høydepunkt. 

Men Killingstad ville være med på moroa. Med fem birdier og en enslig bogey, spilte han en sterk 67-runde. En chip-in på hull seks satte i gang maskineriet for Haga-gutten.

– Tredjerunden spilte jeg veldig bra. Mange putter rullet i og jeg hadde en chip-in som virkelig ga momentum, forklarer han. 

Spennende finale

Da 18 hull gjenstod lå alt til rette for en duell mellom de to kamphanene som også kjempet om seieren i årets første turnering, Srixon Winter Open i spanske Murcia i mars

Nilsson og Killingstad gikk ut med et slags mellomrom, men allerede på hull én begynte nålen å bevege seg. Hele seks ganger byttet de to på å holde ledelsen under finalerunden. Det var først på de siste hullene hvor hjemmehåpet begynte å bygge en liten luke. 

Daniel Werner Nilsson fra Oslo GK måtte ta til takke med sølvmedalje.
Klubbkompis Cornelius Farhang tok bronsemedaljen

Da Nilsson gjorde tre bogeyer på hull 13, 14 og 16, visste Killingstad at han kun måtte unngå feil for å dra seieren i land. På hull 18 hadde han en åtte-meters birdieputt fra greenkanten, men målet var først og fremst å få den nærme nok til å unngå bogeyen – og muligens omspill. 

Det trengte han ikke tenke på, for da ballen forsiktig rullet ned i koppen kunne han løfte armene og feire for junior-NM gull. 

– Hvordan var den siste putten?

– Det var en fin bonus! Målet var egentlig bare å få den nærme nok til å fjerne all tvil om en tre-putt, men så gikk den inn istedet, svarer han. 

En knyttet neve og et fornøyd smil fra juniornorgesmesteren etter den siste putten.

Cornelius Farhang leverte en runde på 71 slag (–1) og tok tredjeplassen foran storebror Fridtjof.

Leon Sebastian Hauger falt noe ifra i medaljekampen men endte på femteplass, noe som betyr at hovedstadsklubben Oslo GK hadde fire spillere innenfor topp-fem på Haga. 

Ut på college

For gullvinner Killingstad venter det nye utfordringer den nærmeste fremtiden. Allerede om noen uker begynner han på Campbell University i Nord-Carolina. 

– At jeg skulle begynne på den skolen ble klart rundt nyttår. Gleder meg veldig til å begynne der og starte på det neste kapitelet, forteller den ferske junior-norgesmesteren. 

Her er resultatene i junior-NM for gutter

Daniel Werner Nilsson (t.v.), Benjamin Killingstad og Cornelius Farhang tok medaljene i årets junior-norgesmesterskap.
Powered by Labrador CMS