Srixon TOur//

Hjemmeseier og dramatikk på siste green

Kun fire dager etter at hun tok sølv i NM, kunne Henriette Spilling Gjelten nok en gang juble. Denne gangen på hjemmebane. I gutteklassen måtte det en birdie til for avgjøre vinneren.

Elisabeth Børsheim (t.v.), Henriette Spilling Gjelten og Maren Lunde kunne smile bredest etter Srixon Tour på Losby.
Publisert Sist oppdatert

På søndag gikk Henriette Spilling Gjelten en runde på 69 slag i lederballen under finaledagen i norgesmesterskapet. Det holdt til en sterk sølvmedalje for 17-åringen, og i intervjuet etter turneringen sa hun tydelig ifra at hun var klar for en turnering til, bare dager senere.

Torsdag kunne hun nok en gang strekke hendene i været, for etter tre runder på 71-76-74 vant hun årets fjerde Srixon Tour-turnering. Denne gang på hjemmebanen Losby GK.

Ella Ingebretsen med hole-in-one på hull 10.

Gjelten satte føringen med en sterkt åpning med tre birdier på de tre aller første hullene onsdag morgen, og holdt et grep rundt seieren siden. Hun endte på fem over par (+5) for turneringen.

Andreplassen gikk til Elisabeth Børsheim (Fana GK), som havnet bare to slag bak hjemmehåpet, mens den siste pallplassen gikk til nok en Losby-jente. Maren Farbu åpnet med to runder på 77-81 onsdag, men klinte til med turneringens beste runde på 69 slag torsdag. Dermed klatret hun åtte plasser i feltet, og kapret tredjeplassen.

Ella Ingebretsen (Stavanger GK) sto for turneringens beste slag da hun gjorde hole-in-one på Losby 10. hull torsdag.

Her er resultatene i jenteklassen

Trengte birdie på siste

I gutteklassen var det som vanlig spenning til siste slutt. I lederball gikk Marcus Audun Goosen (Sunnfjord GK) sammen med Oslo-guttene Leon Sebastian Hauger og Leo Hirukawa Aaraas, men Goosens største utfordrer kom fra annet hold.

For Marius Ulvenes Kleppe (Sotra GK) hadde allerede levert en sterk 74-runde, som gjorde at han lå likt med Goosen før sistnevntes siste utslag. Dermed visste sunnfjordingen at han trengte en birdie på det 54. hullet for å unngå omspill, og ta seieren med hjem til Vestlandet.

Til tross for at noen av hans siste hull hadde vært trøblete, klarte Goosen å beholde nervene under kontroll og rulle i birdieputten for ta seieren i gutteklassen. Han endte på seks over par (+6) for turneringen.

Kleppe (+7) endte på andreplass, mens Frederik Richardson (+9, Byneset GK) tok tredje.

Marius Ulvenes Kleppe (t.v.), Marcus Audun Goosen og Frederik Richardson tok pallplassene på herresiden.

Her er resultatene i gutteklassen

Halvspilt Ungdomsmesterskap

Noen mil lengre sør spilte U15-klassene sitt Ungdomsmesterskap på Drøbak GK. Planen var 18 hull onsdag og 18 hull torsdag, men værgudene var ikke på lag.

Etter først en forsinket torsdagsstart på grunn av overvann på greenene, etterfulgt av 7-8 gjennomførte hull på en shotgunstart, måtte turneringsledelsen igjen avbryte spillet da et kraftig regnvær nok en gang kom over golfbanen.

– Det var dessverre ikke forsvarlig å gjennomføre en sportslig turnering i de forholdene, utdyper tournament director Tore-Andre Eide til Norsk Golf.

Da valgte turneringsledelsen å avlyse dag to av mesterskapet og bruke ledertavlen etter første spilledag for utgangspunkt for resultatene.

Det er det særlig én klubb som kan like, for på de tre øverste plassene på guttesiden finner man tre spillere fra Bærum GK.

Gabriel Erlandsen (–5), Markus Brandsæter (–4) og Knut Magnus Erlandsen (–3) kommer alle fra klubben i Lommedalen, og var de eneste som kom seg under par i turneringen. Dermed ble det trippel-bærumsk i Ungdomsmesterskapet på guttesiden.

På jentesiden var det Andrea Solbakken Aas (+9, Haga GK) som tok seieren. På plassene bak finner man Kayla Raastad (+10, Vestfold GK) og Fiona Wahlund (+11, Losby GK)

– Det gjorde ikke noe at andrerunden ble avlyst, for det var en kald og våt gjeng som var med på premieutdelingen. Men det var svært god stemning for det, legger tournament director Eide til.

Andrea Solbakken Aas og Gabriel Erlandsen vant hver sin klasse i Ungdsomsmesterskapet.