PGA TOUR//

Hovland åpnet med 71 slag i Colorado: – Fin-fin start

Tittelforsvarer Viktor Hovland viste god form under første runde av BMW Championship.

Viktor Hovland gikk ett slag under par på åpningsrunden torsdag.
Publisert

Vi husker alle den vanvittige runden for ett år siden. 

Viktor Hovland  (26) vartet opp med et birdiekjør fra start til slutt på siste dag av BMW Championship. Det endte med banerekord og turneringsseier. En prestasjon som bare skulle overgås av ham selv i den store FedEx-finalen på East Lake uka etter.

Vi har lov til å drømme igjen nå. Etter et trøblete sesong leverte tittelforsvareren i FedEx-cupen årsbeste da et nytt sluttspill startet forrige helg. Og han fortsatte det gode spillet på Castle Pines torsdag.

Bare putteren manglet

Med tre birdier og to bogeyer brukte Hovland 71 slag på førsterunden, en under par. Det holder til en foreløpig 12. plass, fem slag bak Keegan Bradley, amerikaneren som tok en tidlig ledelse i årets utgave av BMW Championship (NB! Førsterunden er ikke ferdigspilt når dette skrives).

Den solide åpningsrunden kunne fort vært enda bedre for nordmannen. Strokes Gained-statistikken forteller at han tjente slag på feltet både fra tee (0,1), på innspillene (1,8) og rundt greenene (0,8). 

Med en litt heitere putter (-1,5) ville 26-åringen fra Ekeberg vært enda høyere på ledertavlen etter første spilledag.

– Viktor leverer en veldig solid runde. En fin-fin start, sier ekspertkommentator Henrik Bjørnstad i Eurosport/Max.

Det var bare på greenene det ikke helt stemte for Hovland torsdag.

Flere favoritter i siget

Også verdensener og sammenlagtleder i FedEx-cupen, Scottie Scheffler, åpnet turneringen en under par. Men måten han gjorde det på, var ganske annerledes enn Hovland. 

I motsetning til nordmannen, hadde Scheffler en svært god dag på greenene og tjente 1,7 slag på feltet – og over tre slag på det norske håpet.

Hans nærmeste utfordrer i FedEx-cupen, dobbelt majorvinner Xander Schauffele, startet BMW Championship med en 69-runde, tre under par. Han er dermed oppe på femteplass etter de første 18 hullene.

Også Hideki Matsuyama, som snøt Hovland for seieren i den første turneringen i FedEx-sluttspillet sist helg, åpnet bra igjen. Etter ni spilte hull delte japaneren femteplassen med Schauffele, tre under par.

Søndag går de 30 beste sammenlagt til finalen på  East Lake. Med den sterke plasseringen forrige helg er Hovland allerede klar for den turneringen.

PS! Fredag går Hovland ut kl 19.00 norsk tid. Du kan følge turneringen direkte på Max/Eurosport.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS