pga tour//

Hovland falt på resultatlisten søndag

Tittelforsvaret gikk ikke som Viktor Hovland (26) håpte. Neste uke starter han åtte slag bak Scottie Scheffler på East Lake.

Viktor Hovland fikk ikke forsvart tittelen under årets BMW Championship i den tynne luften på Castle Rock i Colorado.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland sikret seg en plass i PGA Tour-finalen i Georgia med tredjeplassen forrige uke. Denne uken handlet det om å gjøre utgangspunktet så godt som mulig, men det stemte ikke helt for nordmannen.

Tre 71-runder holdt til en delt 25. plass før tittelforsvaret skulle avsluttes i BMW Championship. Men, som under de tre første rundene, fikk ikke den regjerende mesteren ting til å stemme helt. Det ble notert to bogeyer på hull fem og syv, før 26-åringen viste klasse fra bunkeren på par 5-hullet 8.

Det nydelige bunkerslaget skapte balanse i regnskapet, og ble etterfulgt av fire par før dagens tredje og siste bogey ble notert på hull 13. Hovland svarte på direkten med søndagens første birdie på par 5-hullet som fulgte.

Deretter gjorde den tidligere Oklahoma State-eleven gjorde tre par på rad før han rundet av sesongens nest siste turnering med en bogey. 73 slag og delt 28. plass. Dermed ligger han som nummer 17 i sammendraget, og startet på -2 neste uke.

Statistikkmessig tapte Hovland 0,7 slag fra tee, og var meget god inn mot green hvor han tjente over fem slag. Han tjente også slag rundt green, men ga fra seg nesten seks slag til feltet med putteren i hånda.

Bradley tok sin andre

Det var lenge jevnt i toppen av ledertavlen, men til slutt var det neste års Ryder Cup-kaptein Keegan Bradley som stakk av med seieren. Til tross for en rotete avslutning med to bogeyer og én birdie på de siste fire hullene, klarte han å holde unna Sam Burns, Ludvig Åberg og Adam Scott på sisterunden.

Det er andre gang han vinner BMW Championship i FedExCup-sluttspillet, og rykker dermed opp til 4. plass før finalen til helgen.

Verdt å merke seg er at han med nødskrik i det hele tatt fikk spille BMW Championship, for han startet uken på 50. plass på sammenlagtlisten – den siste plassen i feltet.

Spillere som Alex Norén, Brian Harman, Jason Day og Matt Fitzpatrick havnet utenfor topp 30-plassene, og må følge finalen på East Lake fra sofaene sine.