PGA TOUR//

Hovland ga 11 unge golfspillere en uforglemmelig opplevelse 

Viktor Hovland avsluttet tredje runde i Scottish open med elleve bogeyfrie hull, men avstanden opp til lederen, svenske Ludvig Åberg, er enorm.

Viktor Hovland startet tregt, men avsluttet nok en gang godt i Skottland.
Publisert Sist oppdatert

For andre dag på rad i Scottish open fikk Viktor Hovland en trøblete start på runden. Med dobbelbogey på åpningshullet fikk nordmannen en verst tenkelig start hvis planen var å klatre langt opp på ledertavlen før siste dag.

Men - som på lørdag - slo Hovland tilbake, sakte men sikkert. Allerede fire hull senere var de tapte slagene utlignet, og 26-åringen tilbake på par.

Det ble et nytt tapt slag på hull 7, men deretter satte nordmannen sluttstrek for firkanter på scorekortet. Hovland leverte bogeyfri golf på de siste elleve hullene, og med birdier på hull 9, 16 og 17, betyr det en runde på 68 slag, og fire plasser opp på ledertavlen før siste runde, til en delt 43.-plass.

Spesiell oppladning

Før Scottish open slo i gang, overrasket Hovland elleve unge golfspillere på North Berwick golf club, der nordmannen inviterte de entusiastiske golfkidsa til en scrambleturnering; elleve mot én på banens par 3-sløyfe. Kidsa vant, og fikk samtidig en eksklusiv invitasjon til turneringen:

Svensk ledelse

Svenske Ludvig Åberg (-17) leder turneringen etter runder på 64, 64 og 65 slag. Nærmest svensken følger den venstrehendte skotten Robert MacIntyre, to slag bak. 

Ingen har levert mer stabilt spill enn Åberg denne uken, og den relativt ferske golfproffen ser dermed ut til å bli en mann å regne med når the Open starter førstkommende torsdag. Men er det egentlig et godt omen å vinne den siste turneringen før the Open?

Det får vi snart svar på.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS