PGA TOUR//

Hovland jakter topp-5 etter dagens beste runde 

Tittelforsvarer Viktor Hovland (26) leverte den beste runden i feltet og klatret til 13. plass  i TOUR Championship lørdag.

Viktor Hovland var blant de beste i feltet i de fleste kategorier på tredjerunden.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland startet moving day helt nede på 25. plass blant de 30 startende på East Lake, men i løpet av dagen bykset nordmannen opp til 13. plass – helt opp i ryggen på de ti beste i sesongfinalen i Atlanta.

26-åringen leverte en tredjerunde på fantastiske 65 slag, hele seks under par. Det var bare Shane Lowry som matchet det på en tredjerunde hvor snittscoren økte på East Lake.

Hovland er ti under par totalt når 18 hull gjenstår søndag. Foran seg har han tre spillere på -11, deriblant svenske Ludvig Åberg.

Scheffler vinner

Til de mest optimistiske der ute, er det bare å fastslå med en gang: Det blir ikke norsk seier i tourfinalen denne gangen. Til det er Scottie Scheffler for suveren. Lørdag startet amerikaneren med bogey, men det ble også den eneste bogeyen på runden. 

Med seks birdier leverte verdenseneren et scorekort på 66 slag, bare ett mer enn Hovland. Han er nå 26 under totalt, og har hele fem slag å gå på til nærmeste utfordrer, Collin Morikawa (-21).

For Hovlands del er det realistisk å tro på en topp 10-plassering og håpe på topp-5. I hvert fall etter hva han viste lørdag.

Sju birdier – og bare én bogey – er og blir en kanonrunde. Og det gode resultatet var igjen en konsekvens av en råsterk prestasjon da forholdene ble enda et hakk vanskeligere på East Lake.

Sterk statistikk

Strokes Gained-statistikken viser at bestemann totalt tjente 4,4 slag på feltet lørdag. Og aller mest hentet han på greenene – 2,2 slag. 

Det bekrefter bildet fra de to foregående rundene – og minnene vi har fra fjorårets triumfferd i TOUR Championship Atlanta.  At Hovland liker seg med putteren på East Lake. 

Denne uka er det bare to spillere i startfeltet – de 30 beste på PGA-touren i år – som har vært bedre enn nordmannen på greenene. Det er ingen overraskelse at Scheffler er en av dem. Etter mye trøbbel med putteren, er verdenseneren nå også blant de beste på det kortklipte.

Det uvanlige for Hovland har vært at det lange spillet har variert. Fredag slet han fra tee og tapte terreng. Men lørdag var 26-åringen fra Ekeberg tilbake i storform. På utslagene tjente han 0,6 slag. Og fulgte opp med gnistrende innspill, hvor han tjente ytterligere 1,5 slag på røkla.

PS! Søndag går Viktor Hovland ut på sisterunden kl 17:54 sammen med Russel Henley. Du følger turneringen direkte på Eurosport/Max.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS