PGA TOUR//

Hovland sier «nei» til LIV: – Penger er ikke det som får meg opp om morgenen

Ifølge the Times undersøkte Viktor Hovland muligheten for en overgang til LIV golf sent i 2023.

Denne uken har Viktor Hovland spilt Scottish open som oppladning til kommende ukes the Open, årets fjerde majorturnering.
Publisert Sist oppdatert

I intervjuet med the Times, som ble publisert søndag, sier Viktor Hovland at han ba agenten sin undersøke muligheten for en overgang til den innbringende LIV golf-touren. Dette skal ha skjedd etter at blant annet Jon Rahm signerte en femårskontrakt, og Ryder cup-kollega Tyrrell Hatton gjorde det samme kort tid etter.

– Hvis jeg skal si nei til noe, vil jeg i det minste vite hva det er jeg sier nei til. Det kan godt hende det hadde vært en kul greie, men akkurat nå føles det som noe jeg sannsynligvis ville sett tilbake på og angret på at jeg gjorde, sier Hovland ifølge avisen.

Forstår hvorfor noen takket «ja»

Rahm er ikke den eneste som har latt seg lokke av arabiske penger, og en lang rekke av verdens beste spillere har meldt overgang fra PGA-touren. Hovland, Tiger Woods og Rory McIlroy har vært blant navnene som har talt LIV-touren imot. Så kom sjokknyheten om at de to tourene skal slå seg sammen, og med det er også grunn til å tro at de enorme «kjøpssjekkene» forsvinner.

– Jeg forstår hvorfor noen valgte å takke ja, og jeg har ingen dårlige følelser overfor de spillerne, men for meg var ikke produktet som LIV golf-touren bød på, attraktivt nok for meg. Til syvende og sist handler det mest om hva som kommer til å gjøre meg til en bedre golfspiller, sier Hovland til den britiske dagsavisen.

For Hovland er tydelig på at det ikke er penger som motiverer ham, slik flere av de andre verdensstjernene etter hvert innså at det var lurt å være ærlig om. Hovland skal tross alt ha tjent 29,3 millioner dollar i prispenger bare på PGA-touren til nå i karrieren, men det blir likevel småpenger sammenlignet med lønnssjekkene som Rahm, Dustin Johnson, Brooks Koepka og Bryson Dechambeau mottar, for å nevne noen.

– Jeg har allerede tjent mye penger, og jeg er ingen materialistisk person. Det er fint å kunne sikre seg økonomisk, men det er ikke det som får meg opp av senga om morgenen, sier Hovland ifølge avisen.

The Open neste

Tidlig søndag ettermiddag avsluttet Viktor Hovland sin fjerderunde i Scottish open. Selv om turneringen på North Berwick golf club i Skottland er en fullverdig turnering både på PGA-touren og DP World Tour, fungerer den for mange av de beste golferne som noen av de siste forberedelsene før årets siste major, og for mange årets høydepunkt; the Open som spilles på Royal Troon kommende uke.

Hovland har aldri vært i nærheten av å blande seg inn i tetkampen i Skottland, men har levert fire jevne runder med litt for mange bogeyer og litt for få birdier. Det har ført til runder på henholdsvis 67, 69, 68 og 69 slag.

Med -7 totalt ser Hovland i skrivende stund til å havne på delt 45.-plass.

Som forberedelse til Scottish Open overrasket Hovland elleve lokale golfspillere med billetter til denne ukens turnering, samt en par 3-turnering der de elleve unge golferne konkurrerte mot Hovland i scrambleformatet, og vant.

Tidenes lengste the Open-hull

Årets the Open spilles på Royal Troon, og er nummer 152 i rekken. På menyen står også det lengste hullet i turneringens historie, et par 5-hull på 623 yards (567 meter). 

 Tittelforsvarer er Brian Harman, og samtlige av verdens beste golfspillere stiller til start. Det gjør også Tiger Woods. Startfeltet er så og si komplett, men som følge av resultatet i Scottish open, vil ytterligere tre spillere få startplass i the Open.

Hjemmehåpet Robert MacIntyre (SCO) vant turneringen to slag foran Adam Scott (AUS).

Ledertavle

Powered by Labrador CMS