OL Damer//

I dag oppfylles drømmen – med ny tatovering i teamet

I dag OL-debuterer Madelene Stavnar – og derfor måtte pappa Thor ta tatovering før lekene gikk i gang. En langtstående avtale sørget for det.

I dag OL-debuterer Madelene Stavnar – og derfor måtte pappa Thor ta tatovering før lekene gikk i gang.
Publisert Sist oppdatert

I 2018 skrev Madelene og pappa Thor Stavnar en kontrakt. En lovnad om at hvis Madelene, som da var 18 år og i sitt andre år som proff, skulle kvalifisere seg til OL, måtte Thor tatovere OL-ringene. 

Duoen la også inn et punkt om hva som skulle skje om det ikke ble gjennomført:

«Et brudd på denne kontrakten vil føre til en konflikt mellom begge partene. Derfor er det best å holde seg til avtalen.»

Heldigvis ble det ikke konflikt innad i familien. For like før Stavnar-gjengen reiste til Paris, satte Thor seg ned i tatoveringsstolen og holdt sitt ord. 

Godt synlig på underarmen har Thor Stavnar foreviget at datteren deltar i OL i Paris.

– Pappa er en mann som står for det han sier. Han bestilte time med én gang OL-uttaket ble bekreftet, sier Madelene Stavnar til Norsk Golf.

– Og det er ikke sånn at han har gjemt den. Han tok den på det mest synlige stedet. 

Hele familiens OL

Selve kontrakten har Madelene hatt rammet inn og opphengt over dørkarmen på soverommet i alle år. Den har vært der som en langsiktig motivasjon for bli bedre og bedre. 

2018-sesongen var min tøffeste sesong som proff, så da vi satte målet var det veldig ambisiøst. Jeg kan ikke tro at vi faktisk er her nå, forteller hun. 

På veien frem til i dag har faren og resten av familien vært en sterk støtte. 

– De har hatt sykt mye påvirkning på meg og karrieren min. Dette er like mye deres OL som mitt, sier vestfoldingen. 

– Sykt fin bane, men tricky

De siste dagene har hun og den andre norske kvinnespilleren i feltet, Celine Borge, brukt på å bli bedre kjent med vertskapsbanen Le Golf National. 

De som fulgte med på herrenes turnering forrige uke husker kanskje at det går an score bra, men at banen også straffer hardt hvis man befinner seg i trøbbel. 

– Det stemmer at den er fin, men også veldig tricky, mener Stavnar. 

Tykk rough, mye vann og solide lengder på noen innspill er noen av utfordringene hun trekker frem. 

– Forholdene er sykt bra. Greenene er vilt fint. Men de er harde, så det kan bli vanskelig å få ballen til å stoppe på de lange innspillene, utdyper hun. 

Med trener Jamie Tipper på baggen er Madelene Stavnar klar for OL-golfen.

– Hva blir nøkkelhullene tror du?

– Vi så jo at de siste hullene er vanskelige, men også hull 1 blir tøff for oss. 

– Vi skal spille fra samme tee som herrene for å få samme atmosfære, men da kan de fort bli driver og så hybrid inn på andreslaget. Det kan bli vanskelig, spesielt om det blåser, utdyper hun.

– Hva gleder du deg mest til?

– Det sies at det er utsolgt på lørdag og søndag, så det ligger an til å være masse publikum. Det blir veldig gøy og ganske uvant. Rory McIlroy sa at det var noe av det sykeste han har opplevd, så det blir morsom å få oppleve noe lignende, svarer hun.

– Akkurat det er uvant for meg, men det blir god erfaring. Jeg skal ta med alle lærdommene jeg kan. 

NB! Stavnar slår ut klokken 10.44 onsdag. Celine Borge er første norske ut klokken 09.33. Du kan se turneringen direkte på Max, TV Norge og Eurosport. Sendingen kommenteres av Svein-Espen Lindås Olsen og Solheim Cup-visekaptein Caroline Martens.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS