Challengetouren//

Ingen tid til hvile etter karrierebeste: – London neste

Mens Kristoffer Reitan forsøker å kvalifisere seg til sommerens siste major, har Andreas Halvorsen stø kurs mot opprykk til golf-Europas gjeveste selskap.

Kristoffer Reitan endte på 3.-plass i Frankrike. Nå er det London neste.
Publisert Sist oppdatert

Før siste runde i Bretagne open i Frankrike, hadde både Kristoffer Reitan, Andreas Halvorsen og Mats Ege muligheten til å sikre seg en topplassering. Det beste utgangspunktet var det Reitan som hadde, med tredjeplass før de siste atten hullene, fem slag bak lederen John Parry (ENG), og to slag bak andreplasserte Per Längfors (SWE).

Og for å gjøre en noen timers lang historie kort, det var også slik det endte.

Reitan fikk et bogeyskudd for baugen allerede på hull to, men fulgte opp med birdie på hull 5 og eagle på hull 7. Men nærmere enn det kom aldri Reitan. Bogey på de påfølgende to hullene, samt hull 12, ble utlignet av tre birdier, og dermed 68 slag for dagen (-2).

– Jeg er veldig happy. Spillet var ikke pent, men det viktigste satt, og det er å holde ballen i spill. Jeg mistet ikke en eneste ball hele uken, så da er det gjort mye riktig bare der, sier Reitan til Norsk Golf.

London neste

Tredjeplassen sikrer Reitan 18 900 euro, og viktige poeng i kampen for plass på DP World Tour til neste sesong. Det blir ikke tid til verken hvile eller feiring av tredjeplassen - som ikke bare er årsbeste, men også karrierebeste på Challengetouren - for Reitan.

– Nå skal jeg videre til London for å spille mandagskvalifisering til the Open. Etter det spiller jeg ny turnering i Frankrike på Challenge tour fra torsdag av, skriver en busy Reitan til Norsk Golf.

Idet Reitan snakker med Norsk Golf søndag kveld, er han på vei inn på flyet fra Frankrike til London med senkede skuldre.

– Oppladningen til denne kvalifiseringen er ikke den beste; jeg har ikke sett banen før, jeg har ikke spilt banen før, og jeg har ikke engang tenkt på banen. Jeg hår bare se hvordan det går, og gjøre det beste ut av det med de kortene jeg har blitt tildelt. 

Til tross for at topp 3 på resultatlisten endte slik ledertavlen så ut før runden, var det til dels store variasjoner underveis på plassene bak. En stund var faktisk Andreas Halvorsen beste nordmann, og snuste på tredjeplassen som Reitan til slutt sikret seg.

Pangstart

Halvorsen fikk en pangstart med to birdier på de tre første hullene, og leverte deretter pargolf i sju hull før ny birdie på det ellevte. Bogey på det tolvte og par på de avsluttende seks hullene gir samme rundetotal som Reitan (68 slag).

Dermed 7.-plass for Halvorsen, og 8 100 euro på konto. Halvorsen er med det beste nordmann på Road 2 Mallorca, og er enda et hakk nærmere en billett til DP World Tour-sirkuset.

– Det var mye positivt å ta med seg videre fra denne uken. Jeg hadde håpet å utnytte dagens siste hull ni bedre enn det jeg gjorde, men sånn er det noen ganger, sier Halvorsen til Norsk Golf.

For Halvorsen er neste post på turneringsprogrammet Le Vaudreuil golf challenge på Challengetouren neste uke, før han spiller om en plass i the Open i selveste finalekvalifiseringen 2. juli.

Eges rekke

Mats Ege forlenget sin bogeyfrie rekke 44 hull, men fikk det tøft på søndagens avslutningerunde. Ege var -2 etter sju hull, men fire bogeyer samt én birdie, gjorde at Ege falt seks plasser på ledertavlen, og endte på 20.-plass til slutt.

– Jeg kan ikke si meg fornøyd med 20.-plass, men med førsterunden tatt i betraktning var det fint. Høydepunktet var helt klart andrerunden på 60 slag, sier Ege til Norsk Golf.

I motsetning til Halvorsen og Reitan kommer ikke Ege til å forsøke å kvalifisere seg til the Open.

– Jeg dropper det for å fokusere på de tingene som jeg synes betyr mer; som det å være klar til de turneringene som kan gi meg rankingpoeng nok til å få en status for neste sesong. Det neste nå er Challengetouren i Frankrike kommende uke og så Barracuda-turneringne på PGA tour/DP World Tour i midten av juli.

Resultatliste

Powered by Labrador CMS