Toursveipet//

Kjemper om plass i finalen – åpnet fem under par

Kristoffer Reitan (26) må spille bra i sesongens siste ordinære Challenge Tour-turnering for å få innpass i finalen på Mallorca. Han startet på best mulig vis med en 66-runde. 

Kristoffer Reitan i aksjon i Kina. Han åpnet sesongen siste ordinære turnering med en runde fem under par.
Publisert Sist oppdatert

Challenge Tour

Som i forrige uke er nok en gang det nest øverste europeiske nivået på tur i Kina. Denne uken er spillerne like utenfor storbyen Hangzou for å konkurrere i Hangzou Open. 

Igjen er Kristoffer Reitan eneste nordmann i feltet, og etter første spilledag er han helt oppe i toppen. Med seks birdier og kun én bogey ble det en sterk runde på 66 slag for Oslo GK-spilleren. 

Dermed er han helt oppe på delt 8. plass, kun tre slag bak lederen Conor Purcell (Irland). Vel så viktig er det at han på det prosjekterte sammenlagtlisten klatrer én plass, opp til 38. plass. Det er essensielt for det er kun de 45 beste som får lov til å spille sesongfinalen på Mallorca om to uker. 

Når sesongen er omme er det de tjue beste som får kort til neste års DP World Tour. Både Reitan og landsmann Andreas Halvorsen kjemper om de ettertraktede plassene. 

Her er ledertavlen

Nordic Golf League

Hjemme i Skandinavia bærer det også mot sesongslutt. I flere måneder har dansker, svensker og nordmenn kjempet for å komme topp-fem på sammenlagtrankingen, og i denne ukens Road to Europe Final i danske Fredrikshavn skal det avgjøres. 

Dessverre har ingen norske spillere en reell sjanse til å rykke opp i år, men muligheten for norsk turneringsseier i finalen er absolutt til stede. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) ligger i delt ledelse etter andrerunden. Han åpnet sterkt med fire birdier og én bogey på de første ni, og gjorde akkurat det samme på de siste ni. 

Dermed gikk han –6 onsdag (66 slag), og er –8 for turneringen. Det er likt som svenske Jesper Hagborg Asp

Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) er eneste andre nordmann i feltet, og ligger foreløpig på delt 9. plass (–1). 

Turneringen spilles over tre runder, og er ferdig fredag. 

Her er ledertavlen

Jarand Ekeland Arnøy
Powered by Labrador CMS