Solheim Cup//

Klare for å bli historiske: – Vi er her for å vinne

Aldri har noe lag vunnet Solheim Cup-trofeet fire ganger på rad. Det kan Team Europa få til i år. Samtidig mener kaptein Suzann «Tutta» Pettersen at hennes lag er underdogs i USA. 

Laura Davies (f.v.), Mel Reid, Suzann Pettersen og Caroline Martens har alle samme ambisjoner denne uken – vinne Solheim Cup. Men de er klare på at det ikke blir en lett oppgave
Publisert

Fredag braker nok en gang Solheim Cup løs. Denne gangen på Robert Trens Jones Golf Club i Virginia. 

For noen uker siden ble lagene klare, og siden mandag har spillere og kapteinsteamet gjort seg kjent med hverandre og årets vertskapsbane. 

Naturligvis er det knyttet store forventninger til det europeiske laget som beholdt trofeet etter å delt fjorårets oppgjør på spanske Finca Cortesin. Andregangs-kaptein Suzann Pettersen er åpen på at europeerne står overfor en stor utfordring. 

– Jeg tenker det er en stor utfordring å gå ut der igjen og få jobben gjort. Spillerne er klare for det, men det blir alltid en stor oppgave, sa Pettersen fra podiet under pressekonferansen tirsdag. 

Men det er ikke tvil. Tuttas kvinner har tatt turen til USA for å vinne. 

– Spillerne er her for å spille. Vi er alle her for å vinne.

– Uansett hvilke parringer eller grupperinger vi bestemmer oss for, er spillerne klare for det. Det gjør det mye lettere for oss i kapteinsteamet også, legger hun til. 

Hjemmebanefordel

Tutta har ambisjonen klar – løfte trofeet på søndag kveld.

I den unike matchspill-turneringen har hjemmebanefordelen mye å si. I løpet av historien har Europa vunnet Solheim Cup åtte ganger, men kun to ganger på amerikansk jord. For USAs del har kun tre seire skjedd i Europa. 

Det er kaptein Tutta veldig klar over:

– Når man spiller borte, er man alltid underdog. Det er slik vi alltid har sett på det, svarer hun. 

Ifølge BBC er det ventet over 100.000 tilskuere i Virginia de neste dagene. Fargene over hele anlegget er røde, hvite og blå, og de amerikanske flaggene vaier til stadighet i vinden. Det håper Tutta bidrar til å legge press på de amerikanske spillerne. 

– Siden vi spiller borte, er jeg glad for å kunne legge presset på dem. De er tross alt hjemmebanefavoritter. 

Samtidig har Europa vunnet tre ganger på rad. Kapteinen forsikrer at laget skal forsøke å ende på toppen enda en gang. 

– Hvis man ser på de tre siste Solheim-ene, har vi kommet ut på topp, og vi skal prøve å fortsette med det.

Bane for «bombers»

Robert Trent Jones Golf Club ligger en snau time kjøring fra Joe Bidens bopel Det hvite hus i Washington D.C. Den har vært vertskap for President's Cup tre ganger, samt en PGA-turnering i 2015. Og på grunn av sin nærhet til Washington D.C., har tidligere president Barack Obama vært medlem i klubben.  

Selve banen spilles denne uken drøy 6100 meter, og Pettersen mener det er en «typisk amerikansk golfbane» og selvfølgelig i god stand.

– Jeg synes banen er i spektakulær stand. Det er en bane som definitivt passer mitt øye hvis jeg skulle spilt, og jeg tror mange av spillerne på laget vårt deler samme oppfatning, forteller hun. 

Det er riktignok gjort noen grep som gjør favoriserer noen typer spillere. 

– Roughen ble kuttet ned over helgen. Hadde den vært høyere, ville nok fairwaytreff blitt viktigere, men nå åpnes den opp for de som slår lengre. De som «bomber» fra tee, mener Tutta. 

Robert Trent Jones Golf Club er tilrettelagt for «bombers». Her er engelske Charley Hull i aksjon under innspillsrunde tirsdag.

– Men samtidig synes jeg det er en ganske ordinær golfbane. Det er noen par 5-hull som er innen rekkevidde for de lengste spillerne. Par 3-hullene er gode. Slik banen ser ut nå, synes jeg den er spillbar for alle sammen. 

I gang på fredag

Fredag morgen amerikansk tid starter årets utgave av Solheim Cup. I kjent stil åpner turneringen med «foursome» hvor to spillere slår annethvert slag på samme ball. 

Bare åtte av de tolv spillerne som er tatt ut på hvert lag vil spille fredag formiddag. Akkurat hvem som sendes ut i ilden fra start blir kjent etter åpningsseremonien torsdag kveld. 

Fredag ettermiddag blir det «fourball» hvor hver lagkamerat spiller på hver sin ball og den beste hullscoren blir tellende resultat. 

På TV vises turneringen på Viaplay, med sendestart klokken 13.00 norsk tid. Sendingen avslutter ikke før halv ett på natten, så om du har lyst er det muligheter for å se nesten et halvt døgn med golf i løpet av fredagen. 

Formatet er likt lørdag, mens søndag skal alle 24 spillere møtes i singelmatcher for å avgjøre årets Solheim Cup.

Powered by Labrador CMS